Συζήτηση για τον Θρησκευτικό Ριζοσπαστισμό στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής

Συζήτηση για τον Θρησκευτικό Ριζοσπαστισμό στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν o Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ρόδη Κράτσα, ο Gilles Kepel ως κεντρικός ομιλητής, και ένας από τους μεγαλύτερους ακαδημαϊκούς για θέματα εξάπλωσης του τζιχαντισμού και επιπτώσεων στην Ευρώπη

 Συζήτηση για τον Θρησκευτικό Ριζοσπαστισμό στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής
Μια άνευ προηγουμένου πρόκληση ασφάλειας υφίσταται η Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της ανόδου του ισλαμικού φονταμενταλισμού στη Μέση Ανατολή και εντός των συνόρων των κρατών μελών της και  πλέον η ΕΕ έρχεται αντιμέτωπη με τις αποτυχίες ενσωμάτωσης των μουσουλμανικών μειονοτήτων της, οι οποίες για διάφορους λόγους, όπως η έλλειψη προοπτικής, αλλά και ο πολιτισμικός προσηλυτισμός του Ισλαμικού Κράτους, οδηγούν στην ριζοσπαστικοποίηση τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ίδρυμα Konrad Adenauer, το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και το Goethe-Institut οργανώνουν αύριο Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου μια συζήτηση με θέμα «Θρησκευτικός Ριζοσπαστισμός: Μία Πρόκληση για την Ευρώπη».

Στη συζήτηση πέρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τη Ρόδη Κράτσα την Πρόεδρο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, θα παραστεί και ο Gilles Kepel ως κεντρικός ομιλητής, καθηγητής του Science Politique στο Παρίσι και ένας από τους μεγαλύτερους ακαδημαϊκούς για θέματα εξάπλωσης του τζιχαντισμού και επιπτώσεων στην Ευρώπη.
Κλείσιμο

Ο Γάλλος ακαδημαϊκός Gilles Kepel, είναι γνωστός για την ενασχόλησή του με τον σύγχρονο αραβικό και ισλαμικό κόσμο, εστιάζοντας σε θέματα εξάπλωσης του τζιχαντισμού και επιπτώσεων στην Ευρώπη. Θα μιλήσει για τους παράγοντες οι οποίοι οδηγούν ένα μέρος των μουσουλμάνων καθώς ασχολείται επίσης με την έρευνα τρόπων πρόληψης και αντιμετώπιση, του θρησκευτικού ριζοσπαστισμού, με μεγάλο ερευνητικό έργο σε περιοχές- θερμοκοιτίδες ριζοσπαστικοποίησης όπως στα προάστια του Παρισιού και τις Γαλλικές φυλακές.

Από τη πλευρά της, η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής Ρόδη Κράτσα τόνισε πως η συζήτηση θα γίνει στο πλαίσιο των αυξανόμενων πολυεπίπεδων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την μη ενσωμάτωση και την ραγδαία άνοδο του τζιχαντισμού, κάτι που προκαλεί μείζον ζήτημα ασφαλείας στη Βόρεια Ευρώπη αλλά και εν δυνάμει στη χώρα μας, καθώς η Ελλάδα αποτελεί χώρα-σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν επίσης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, ο Γενικός Διευθυντής του Goethe-Institut στην Αθήνα Dr. Matthias Makowski και η Διευθύντρια του Ιδρύματος Konrad Adenauer στην Ελλάδα Suzanna Vogt.   

Τέλος, συντονιστής είναι ο Δημήτρης Καιρίδης , Καθηγητής Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης