Σφοδρή σύγκρουση για τις τηλεοπτικές άδειες, περιμένοντας τον Ιβάν...

Σφοδρή σύγκρουση για τις τηλεοπτικές άδειες, περιμένοντας τον Ιβάν...

Πόλεμο με Κοντομηνά και αναζήτηση συμμαχιών με άλλα κανάλια προανήγγειλε ο Σαββίδης

Σφοδρή σύγκρουση για τις τηλεοπτικές άδειες, περιμένοντας τον Ιβάν...
Νηνεμία μετά την θύελλα που προκάλεσε η αποβολή του Χρήστου Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, θύμιζε χθες το πολιτικό αλλά και το τηλεοπτικό σκηνικό.

Αλλά μια νηνεμία που θα διαρκέσει λίγο, καθώς από σήμερα αναμένονται και πάλι... βαρομετρικά χαμηλά, λόγω της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών στην
Κλείσιμο
Βουλή, αλλά και των πρώτων κινήσεων που σχεδιάζει ο νέος επίδοξος καναλάρχης, Ιβάν Σαββίδης.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ άρχισε από χθες να κλείνει τα πρώτα του ραντεβού, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να αναζητήσει συμμάχους για να μοιραστεί το κόστος των 61,5 εκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να καταβάλει με τα πρώτα 20,5 εκατομμύρια εντός των προσεχών δεκαπέντε ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συναντηθεί με σχεδόν όλους τους ιδιοκτήτες καναλιών που δεν εξασφάλισαν τηλεοπτική άδεια, συζητώντας μαζί τους όχι μόνο το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στον νέο τηλεοπτικό σταθμό της εταιρείας του “DIMERA”, αλλά και την πιθανότητα εξαγοράς εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, καθώς ο κ. Σαββίδης ξεκινά από το μηδέν.

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση αναμένει από τον επιχειρηματία να αποστείλει τον φάκελλο με τα περιουσιακά του στοιχεία που αιτιολογούν το τίμημα που πρόσφερε, έτσι ώστε να τον ελέγξουν πριν τον ανακηρύξουν σε προσωρινό υπερθεματιστή και τον καλέσουν να καταθέσει το ποσό των 20,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Για τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες λοιπόν, καναλάρχες και κυβέρνηση είναι αναγκασμένοι να κρατήσουν μια στάση αναμονής, μέχρι να διαπιστώσουν οτι ο Ιβάν Σαββίδης διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια για να κατοχυρώσει τηλεοπτική άδεια. Θεωρείται όμως βέβαιο, οτι συνυποψήφιοι του κ. Σαββίδη στον διαγωνισμό θα εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο για να κηρυχθεί κι εκείνος έκπτωτος, οδηγώντας σε κατάρρευση τον διαγωνισμό. Κορυφαίο όπλο τους, είναι η παραδοχή του ίδιου του κ. Σαββίδη ότι λειτούργησε ως “λαγός” στην δημοπρασία, με στόχο να αυξήσει τις τελικές προσφορές των διαγωνιζομένων, ενώ ο ίδιος αποσύρθηκε στην τελευταία φάση του.

Επιπλέον οι εκπρόσωποι των καναλιών υπενθυμίζουν ότι η “DIMERA” είχε καταθέσει αρχικώς έναν φάκελλο με πολλές ελλείψεις, με λάθος καταστατικό και χωρίς τραπεζική ενημερότητα και οικονομικές καταστάσεις. Για τον λόγο αυτό, η εταιρεία του κ. Σαββίδη είχε αρχικώς απορριφθεί από την διαδικασία ανάδειξης των υποψηφίων και επανήλθε έπειτα από ένσταση που κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή.

Έτοιμος να αντιμετωπίσει τον πόλεμο που θα δεχθεί, δηλώνει πάντως ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος με χθεσινές του δηλώσεις επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συμφωνίας με τον Δημήτρη Κοντομηνά.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Σαββίδης με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και ερωτηθείς πότε θα καταβάλει το αντίτιμο για την τηλεοπτική άδεια, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω εκκρεμότητες. Όσον αφορά τη χρηματοδοτική μου ικανότητα, όλα είναι διαφανή. Περιμένω την εντολή, για να καταβάλω αμέσως την πρώτη δόση».

Ερωτηθείς εάν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ο κ. Σαββίδης τόνισε: «Απ' όσο φαίνεται από τη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του, μάλλον δεν θα διαπραγματευτούμε μαζί του».

Και προσέθεσε, μιλώντας με υπονοούμενα: «Απ' όσο κατάλαβα, δεν θα του επιτρέψουν οι φίλοι του να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Σίγουρα έχει την αγωνία του, αλλά πρέπει να μάθει, εκτός από το να κερδίζει, και να χάνει».

«Αν αποτύχω στη συμφωνία (σ.σ. να αγοράσει κάποιο από τα κανάλια που δεν πήραν άδεια, όπως ο Alpha ή το Star) θα αρχίσω από την αρχή την προσπάθειά μου για την ίδρυση νέου τηλεοπτικού καναλιού» είπε ακόμη ο Ιβάν Σαββίδης.

Όλα αυτά, αναμένεται σήμερα να κορυφώσουν και την αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, με αφορμή την συζήτηση των πολιτικών αρχηγών που θα διεξαχθεί στη Βουλή με αντικείμενο την Παιδεία.

Τόσο η αποβολή του Χρήστου Καλογρίτσα, όσο και οι χθεσινές δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου με τις οποίες παραδέχθηκε ότι υπήρχε συμμαχία κυβέρνησης και επιχειρηματία για την δημιουργία ενός φιλοκυβερνητικού καναλιού, εκτιμάται ότι θα πυροδοτήσουν σφοδρές αντιπαραθέσεις μεταξύ του κ. Τσίπρα και των αρχηγών της αντιπολίτευσης που επικρίνουν ήδη τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Οι δηλώσεις Κούλογλου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης