Υπ. Δικαιοσύνης: Συμφωνία για τη συμμετοχή των πολιτών στη μάχη κατά της διαφθοράς

Υπ. Δικαιοσύνης: Συμφωνία για τη συμμετοχή των πολιτών στη μάχη κατά της διαφθοράς

Το Εργαστήριο Κοινωνικής και Πειραματικής Ψυχολογίας του Παντείου θα διεξάγει ετήσιες έρευνες προκειμένου α εξαχθούν μετρήσιμα αποτελέσματα των μέτρων κατά της διαφθοράς
          

Υπ. Δικαιοσύνης: Συμφωνία για τη συμμετοχή των πολιτών στη μάχη κατά της διαφθοράς
Νέα προγραμματική συμφωνία υπέγραψε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Αυτή τη φορά  η συμφωνία αποσκοπεί την  ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της συμμετοχής των πολιτών  στην πάταξη του φαινομένου της διαφθοράς
.
         
Χθες, το υπουργείο Δικαιοσύνης υπέγραψε  προγραμματική συμφωνία για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των νέων σε θέματα οδικής ασφάλειας.
         
Κλείσιμο
Σήμερα υπέγραψαν προγραμματική συμφωνία το Εργαστήριο Κοινωνικής και Πειραματικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και η γενική γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς του υπουργείου Δικαιοσύνης, με στόχο την «ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της συμμετοχής των πολιτών» στην πάταξη του φαινομένου της διαφθοράς, αλλά και τη «δημιουργία αυξημένης κοινωνικής υποστήριξης συμπεριλαμβανομένων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τα οποία μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο στην αντιμετώπιση του φαινομένου».
         
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης,  στην εν λόγω  συμφωνία, προβλέπονται μεταξύ των άλλων, η «διεξαγωγή ετήσιων ερευνών προκειμένου να εξαχθούν μετρήσιμα αποτελέσματα των μέτρων κατά της διαφθοράς».
         
Σε αυτές τις έρευνες θα «παρέχονται οι δυνατότητες στις αρχές να γνωρίζουν τη θέληση των πολιτών, ώστε να παρέχουν ποιοτικότερες και πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες στην καταπολέμηση της διαφθοράς», ενώ η  «ανάπτυξη μίας ετήσιας επικοινωνιακής καμπάνιας κατά της διαφθοράς», θα ευαισθητοποιείται τη κοινή γνώμη, αλλά και θα ενημερώνεται για τις αντίστοιχες δράσεις του κρατικού μηχανισμού.
         
Κατά το υπουργείο Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο των συγκεκριμένων δράσεων θα προωθηθεί ο «σχεδιασμός και η υλοποίηση πειραματικών και άλλων ερευνών, με σκοπό την αλλαγή στην αντίληψη του πληθυσμού σχετικά με το θέμα της αγοράς παράνομων προϊόντων αλλά και θεμάτων διαφθοράς».
         
Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης,  «μέσα από τη διερεύνηση τακτικών και στρατηγικών που επιφέρουν αλλαγές στην αντίληψη του κόσμου, σχετικά με την μείωση της ζήτησης του παράνομου εμπορίου και θεμάτων διαφθοράς, να παρασχεθεί η δυνατότητα να προβεί ο εντολέας σε καμπάνια, η οποία με μετρήσιμο και κατά συνέπεια αποτελεσματικό τρόπο, θα πετύχει τη μείωση της ζήτησης των παράνομων προϊόντων».
         
Την προγραμματική συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους του  Παντείου Πανεπιστημίου, ο  καθηγητής  Στάμος Παπαστάμου και εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο γενικός γραμματέας Γεώργιος Βασιλειάδης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης