Περιμένουμε να βρούμε εκατοντάδες οστά, λέει ο επικεφαλής ντετέκτιβ στις έρευνες για τον Μπεν

Περιμένουμε να βρούμε εκατοντάδες οστά, λέει ο επικεφαλής ντετέκτιβ στις έρευνες για τον Μπεν

«Αυτό το χωράφι έχει καλλιεργηθεί σε βάθος εκατοντάδων ετών και περιμένουμε να βρούμε εκατοντάδες οστά με τα οποία πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» είπε ο Κάζινς

Περιμένουμε να βρούμε εκατοντάδες οστά, λέει ο επικεφαλής ντετέκτιβ στις έρευνες για τον Μπεν
Να «προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο» συμβουλεύουν οι ερευνητές την μητέρα του μικρού Μπεν, Κέρι Νίνταμ καθώς ξεκίνησαν σήμερα οι έρευνες στη Κω στα σημεία που υπέδειξε ο μάρτυρας, ο οποίος ισχυρίστηκε έπειτα από 25 ολόκληρα χρόνια σιωπής ότι το μικρό αγόρι καταπλακώθηκε κατά λάθος, το 1991, από τον εκσκαφέα του Κωνσταντίνου Μπάρκα γνωστού και ως «Dino», ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή.



Κλείσιμο
«Αυτό το χωράφι έχει καλλιεργηθεί σε βάθος εκατοντάδων ετών και περιμένουμε να βρούμε εκατοντάδες οστά με τα οποία πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» 
προειδοποίησε ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς την μητέρα του μικρού, τα οποία όπως είπε θα αναλυθούν σε εργαστήρια όταν ανασυρθούν προκειμένου να διαπιστωθούν αν είναι ανθρώπινα ή από ζώα.

 

Ωστόσο, ο ίδιος δεν απέκλεισε και το σενάριο ο μικρός Μπεν να είναι ακόμα και ζωντανός.
«Κρατώ συνεχώς ανοιχτό το μυαλό μου για το τι θα μπορούσε να έχει συμβεί στο Μπεν το 1991» δήλωσε ο  Τζον Κάζινς στην Daily Mail και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν ακόμα μερικά ανοιχτά σημεία στην έρευνα για το τι θα μπορούσε να συμβεί στον Μπεν. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει στην δημιουργία πολλών μύθων και θρύλων ως προς το τι συνέβη στον Μπεν πριν από 25 χρόνια. Θα μας επιτρέψετε να τους καταρρίψουμε και να ανακαλύψουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ σήμερα». 

«Υπάρχουν πολλά σημεία που πρέπει να ερευνηθούν. Είμαι ανοιχτόμυαλος, αλλά αυτό που ξέρω αυτή τη στιγμή σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που έχουμε, είναι ότι είναι απαραίτητο να γίνει η δουλειά αυτή που θα κάνουμε μέχρι την επόμενη εβδομάδα και ίσως και παραπάνω» πρόσθεσε.



Ερωτηθείς ο επικεφαλής των ερευνών αν περιμένει να βρει απαντήσεις, είπε: «Είμαι αισιόδοξος για την έρευνα που πραγματοποιείται» υπογράμμισε.

Το κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας αποτελείται από περίπου 19 ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι θα βοηθήσουν στη διενέργεια έρευνας στους χώρους που πιθανόν να βρίσκεται θαμμένος ο μικρός Μπεν.

Ο μάρτυρας που έσπασε τελικά την σιωπή του για τι συνέβη στον μικρό Μπεν έχει υποδείξει στην αστυνομία δυο σημεία όπου θα γίνουν οι έρευνες ώστε να βρεθούν τα λείψανα του μικρού Μπεν. Η μία είναι κοντά στη φάρμα όπου έμενε το παιδί με την οικογένειά του και όπου έπαιζε πριν εξαφανιστεί και η δεύτερη πιο μακριά όπου έκανε εργασίες ο Μπάρκας.

«Περίμενα 25 χρόνια να μιλήσω» είπε ο μάρτυρας. «Είναι ώρα η οικογένειά του να μάθει την αλήθεια για να σταματήσει να ψάχνει» είπε ο μάρτυρας προκαλώντας την οργή της μητέρας του Μπεν, Κέρι Νίνταμ. 



Η μητέρα του αγοριού δήλωσε ποτέ δεν θεώρησε πως ο θάνατος του γιου της θα ήταν ένας από τους χειρότερους εφιάλτες της, μέχρι τις αποκαλύψεις που έγιναν φέτος.

«Δεν πίστευα ακόμα και στους χειρότερους εφιάλτες μου ότι ο Μπεν είναι νεκρός... μέχρι τώρα.Έχω ξυπνήσει και έχω βρει το μαξιλάρι μου βρεγμένα με δάκρυα» δήλωσε χαρακτηριστικά  η μητέρα του Μπεν στην Daily Mirror.

«Αυτός ο μάρτυρας είπε στην αστυνομία πως μου αξίζει η αλήθεια - αλλά άξιζα την αλήθεια αυτή πριν από 25 χρόνια. Νιώθω ότι όλα αυτά έρχονται στην επιφάνεια επειδή ο Dino είναι πλέον νεκρός. Πώς μπορεί να κρατήσει ένα τόσο σοβαρό μυστικό  όσο αυτό όλα αυτά τα χρόνια;» διερωτάται η μητέρα του μικρού Μπεν.


Πάντως οι ερευνητές προειδοποίησαν πως οι ανασκαφές θα πάρουν αρκετό χρόνο και πως η πρώτη θα διαρκέσει έως και  12 ημέρες. Επίσης, είπε πως όσο προχωράνε οι έρευνες, η διαδικασία θα γίνεται όλο και πιο επίπονη.


Εν τω μεταξύ, η αδελφή του Μπεν, Λιάνα Νίνταμ η οποία γεννήθηκε τρία χρόνια μετά την εξαφάνιση του αδερφού της δήλωσε ότι η οικογένειά της είναι «προετοιμασμένη για το χειρότερο».

«Είμαστε στο κενό ενώ περιμένουμε κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή μας. Δεν ξέρουμε πώς να αισθανθούμε ή πώς να ενεργήσουμε. Είναι απλά μια φοβερή στιγμή για όλους μας» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Η μαμά είναι απίστευτα δυνατή. Αυτή μας κρατάει ενωμένους τώρα. Δεν ξέρω πώς το κάνει. Αλλά υποθέτω ότι έχει συμβιβαστεί με αυτό για 25 χρόνια. Ωστόσο, κανένας από εμάς δεν είναι πραγματικά προετοιμασμένος για αυτό».



Οι κάτοικοι της περιοχής ελπίζουν πως θα δοθεί επιτέλους ένα τέλειο στο μυστήριο της εξαφάνισης του μικρού  Μπεν. 

«Ελπίζω πραγματικά να βρουν κάτι. Είναι φοβερό, αλλά ίσως τότε, η καημένη η μητέρα του θα νιώσει κάποια ανακούφιση, τουλάχιστον θα ξέρει την αλήθεια» δήλωσε στην Daily Mail κάτοικος της περιοχής. 








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης