Σπείρα Αλβανών έκανε έξι ληστείες στην Κορινθία

Σπείρα Αλβανών έκανε έξι ληστείες στην Κορινθία

Εισέβαλαν τις νύχτες σε σπίτια, χτυπούσαν τους -ηλικιωμένους, κυρίως, ενοίκους και άρπαζαν ότι πολύτιμο έβρισκαν.

Σπείρα Αλβανών έκανε έξι ληστείες στην Κορινθία
Φόβος και τρόμους για τους κατοίκους των χωριών της Κορινθίας είχε γίνει από τις αρχές Σεπτεμβρίου μια σπείρα Αλβανών κακοποιών που εισέβαλαν τις νύχτες σε σπίτια, χτυπούσαν τους -ηλικιωμένους, κυρίως, ενοίκους και άρπαζαν ότι πολύτιμο έβρισκαν. Ως τώρα, εξιχνιάστηκαν τέσσερις ληστείες, δύο απόπειρες ληστείας και μία διάρρηξη.

Τρεις από τους τέσσερις δράστες συνελήφθησαν στο Βραχάτι από αστυνομικούς της Ασφαλείας Κορίνθου. Οι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 20, 22 και 26 χρόνων οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους άσκησε δίωξη κατά περίπτωση για σύσταση συμμορίας, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση των νόμων για τα όπλα και τα ναρκωτικά και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή. Ακόμη ένας 25χρονος Αλβανός αναζητείται.

Στο διάστημα από τις 2 Σεπτεμβρίου ως την περασμένη Τετάρτη, οι κακοποιοί είχαν διαπράξει δυο ληστείες στο Βραχάτι όπου στη μια περίπτωση χτύπησαν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και την 53χρονη Βουλγάρα οικιακή βοηθό τους και στην άλλη ακινητοποίησαν έναν 65χρονο χτυπώντας τον με γροθιές. Άλλες τρεις φορές εισέβαλαν σε σπίτια χωριών του Δήμου Βέλου- Βόχας. Στο ένα ακινητοποίησαν ένα ζευγάρι και την 45χρονη Ελληνίδα οικιακή βοηθό τους με χτυπήματα και την απειλή πιστολιού, στο άλλο χτύπησαν και απείλησαν με πιστόλι μια 40χρονη ομοεθνή τους και στο τρίτο αποπειράθηκαν να ακινητοποιήσουν μια 43χρονη Αλβανίδα με την απειλή μαχαιριού, χωρίς να τα καταφέρουν. Τέλος, χτύπησαν και απείλησα με πιστόλια μια ηλικιωμένη στο Ζευγολατιό, αλλά δεν βρήκαν κάτι να κλέψουν.

Κλείσιμο
Στην πορεία της έρευνας αποκαλύφθηκε ότι η σπείρα είχε διαρρήξει και ένα σπίτι σε κοινότητα του Δήμου Βέλου- Βόχας. Η συνολική αξία των μετρητών και των τιμαλφών που άρπαξαν οι αλλοδαποί κακοποιοί ξεπερνά τα 8.000 ευρώ και ένα μέρος από τα κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν στο σπίτι των τριών Αλβανών μαζί με δύο μαχαίρια και μικροποσότητα χασίς και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης