Βαθιές πληγές σε Καλογρίτσα και... ΣΙΑ από βοσκοτόπια και πόθεν έσχες

Βαθιές πληγές σε Καλογρίτσα και... ΣΙΑ από βοσκοτόπια και πόθεν έσχες

Δεν κατέβαλε το τίμημα για την τηλεοπτική άδεια ο επιχειρηματίας μετά τις αποκαλύψεις για τη φοροδιαφυγή και τα βοσκοτόπια - Έτοιμος να καταβάλει την πρώτη δόση ο Ιβάν Σαββίδης που ανακηρύχθηκε προσωρινός υπερθεματιστής

Βαθιές πληγές σε Καλογρίτσα και... ΣΙΑ από βοσκοτόπια και πόθεν έσχες
Καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και στην μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο, προκαλεί η πρώτη σημαντική επιπλοκή που εμφανίστηκε σήμερα το πρωί, με την εταιρεία Καλογρίτσα να δηλώνει αδυναμία να καταβάλλει την πρώτη δόση των 17,5 εκατομμυρίων ευρώ και την κυβέρνηση να τον αποβάλλει αμέσως από την διαδικασία.

Η εξέλιξη αυτή, που για πολλούς ήταν αναμενόμενη μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για τα αμφίβολα περιουσιακά στοιχεία που συμπεριέλαβε στον φάκελό της η εταιρεία Καλογρίτσα, αλλά και μετά την εκτεταμένη φοροδιαφυγή του Χρήστου Καλογρίτσα που αποκάλυψε την Κυριακή το ΘΕΜΑ, προκαλεί αμηχανία στο κυβερνητικό στρατόπεδο, παρά την διαβεβαίωση του αρμοδίου υπουργού Νίκου Παππά ότι ο διαγωνισμός θα εξελιχθεί ομαλά.

Κλείσιμο


Προς το παρόν οι επιπλοκές στην εξέλιξη του διαγωνισμού σταμάτησαν στην αποβολή Καλογρίτσα, καθώς η κυβέρνηση ανακήρυξε ήδη προσωρινό υπερθεματιστή τον πρώτο επιλαχόντα Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος δήλωσε οτι εντός των προσεχών ημερών θα είναι έτοιμος να καταβάλει την πρώτη δόση του τιμήματος των 61,5 εκατομμυρίων ευρώ που πρόσφερε στην ηλεκτρονική δημοπρασία της 2ας Σεπτεμβρίου. Όμως τα νομικά επιτελεία των οριστικών υπερθεματιστών ΣΚΑΪ, ΑΝΤΕΝΝΑ και ALTER EGO εκφράζουν ήδη ενστάσεις για την διαδικασία, υπογραμμίζοντας ότι, όπως αποκαλύφθηκε, στον διαγωνισμό συμμετείχε τουλάχιστον ένας υποψήφιος που αποδείχθηκε ότι δεν διέθετε τις οικονομικές δυνατότητες, επηρεάζοντας το σύνολο της δημοπρασίας, ανεβάζοντας τις προσφορές.

Παρά το γεγονός ότι θεωρείται απίθανο να δεχθεί η κυβέρνηση επαναπροσδιορισμό των τιμημάτων, είναι βέβαιο ότι και αυτή η διένεξη θα μεταφερθεί στην Δικαιοσύνη, στην οποία αναμένει ήδη την εκδίκασή του, ένας μεγάλος αριθμός ενστάσεων και προδικαστικών προσφυγών.

«Εάν μας πληροφορήσουν ότι έχουμε το δικαίωμα για την απόκτηση της άδειας, τότε θα είμαστε έτοιμοι σε 2-3 ημέρες να πληρώσουμε τη δόση» δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης μόλις πληροφορήθηκε την αποβολή της εταιρείας Καλογρίτσα, ενώ ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» τόνισε:

«Προβλέψαμε όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και την ακύρωση κάποιου υπερθεματιστή, η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά. Αποδεικνύεται ότι έχουμε διοργανώσει μια διαδικασία που έχει δικλείδες ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με την οποία ανακοινώθηκε οτι «ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας ζήτησε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να καταβάλει τα 17,5 εκατ. ευρώ που του αναλογούσαν ως πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια που διεκδίκησε στον πρόσφατο διαγωνισμό». Όπως προσέθετε η ανακοίνωση «το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό».

Η ανακοίνωση του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα
«Μετά από 44 χρόνια κοινής ζωής με τον πατέρα μου Χρήστο Καλογρίτσα, ανακάλυψα πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Επί ένα περίπου μήνα, κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύγω και αν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κέννεντυ» υπογράμμισε με δήλωσή του ο Ιωάννης Καλογρίτσας, μόλις ενημερώθηκε οτι αποβάλλεται από τον διαγωνισμό.

«Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού στην πραγματικότητα όλη αυτή η συμπεριφορά στόχευε και δυστυχώς πέτυχε, να με αποκόψει από τις πηγές και τις διαδικασίες χρηματοδότησής μου. Οι τράπεζες προενοχοποιημένες από τα ψευδή δημοσιεύματα, αρνήθηκαν να λειτουργήσουν νόμιμα απέναντί μου. Διαρροές ακόμη και από την Τράπεζα της Ελλάδος άφηναν να εννοηθεί πως είμαι ελεγχόμενος για δάνεια, που ουδέποτε έλαβα. Διαμόρφωσαν, όπως ήθελαν, τις εντυπώσεις και τελικώς παραπλάνησαν την κοινή γνώμη. Τέτοια κανάλια θέλουν και γι’ αυτό τα θέλουν.

Αν και γι’ αυτό το τελευταίο το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, για τα υπόλοιπα το λόγο θα έχει η ζωή και οι πολίτες αυτής της χώρας, που γνωρίζουν πλέον τι συμβαίνει.

Αποχωρώ, λοιπόν, για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται. Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει.

Η παρεμπόδισή μου αυτή είναι πρόσκαιρη. Θα είμαι εδώ και στα Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά όλοι θα κριθούμε στη ζωή. Αν και νομίζω πως πολλοί απ’ αυτούς θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη».
ALPHA: Χωρίς κάμερα ο Καλογρίτσας
Όμως οι καταγγελίες για τον διαγωνισμό συνεχίστηκαν και σήμερα, παρά την αποχώρηση Καλογρίτσα. Ο εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA έθεσε ζήτημα ως προς την ίση μεταχείριση των διαγωνιζομένων, καθώς όπως καταγγέλλει το μοναδικό δωμάτιο του οποίου η είσοδος δεν καταγραφόταν καθαρά από κάμερα ήταν αυτό του κ. Καλογρίτσα.

«Ξεκίνησε η μελέτη του υλικού και υπάρχει ένα σημαντικό εύρημα. Ενώ όλες οι πόρτες όλων των διαγωνιζομένων φαίνονται από κάμερες, στην πόρτα του κ. Καλογρίτσα δεν υπάρχει κάμερα. Μπορεί κάποιος να την δει στην κάμερα στην άκρη, με πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία. Υπάρχει μεγάλη, σοβαρή ανισότητα στον τρόπο με τον οποίο καταλήφθηκαν οι άλλοι διάδρομοι και ο διάδρομος του κ. Καλογρίτσα. Το κρίσιμο σημείο είναι η πόρτα εισόδου και εξόδου», δήλωσε ο Πάνος Λαζαράτος.

Ο εκπρόσωπος του Αlpha τόνισε ότι «τίθεται σοβαρό θέμα για το σύνολο του διαγωνισμού, για πολλούς λόγους, αλλά για ένα σημαντικότερο: Ο κ. Καλογρίτσας συμμετείχε σε αυτή τη διαδικασία με χρήματα που δεν είχε». «Αυτό σημαίνει ότι όλη του η οικονομική συμπεριφορά επηρέασε όλους τους άλλους υποψηφίους. Αυτό καθιστά τον διαγωνισμό στο σύνολό του ως προβληματικό».

Φώφη Γεννηματά: Ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει, ήρθε η ώρα του εισαγγελέα
Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει καταρρεύσει, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μετά και τις εξελίξεις στην υπόθεση Καλογρίτσα. Η κυρία Γεννηματά σημειώνει ότι ήρθε η ώρα του εισαγγελέα.

«Είναι πια φανερό ότι κάποιοι εκ των συμμετεχόντων δεν είπαν την αλήθεια για τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Είναι επίσης ολοφάνερο ότι η διορισμένη από την Κυβέρνηση Επιτροπή για τον έλεγχο του πόθεν έσχες, βεβαίωσε ψευδώς το αντίθετο.

Πολιτικά, ηθικά και νομικά ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει.

Ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Στ. Θεοδωράκης: Κλυδωνίζεται το εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ TV

Η αποβολή Καλογρίτσα προκαλεί ήδη έντονη αντιπαράθεση και μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης που αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο διήμερο στη Βουλή, με αφορμή την συζήτηση των προαπαιτουμένων, αλλά και την συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για την Παιδεία.

«Οι υπουργοί του κ.Τσίπρα και οι κομματικοί δημοσιογράφοι του, αναζητούν επειγόντως τον νέο Καλογρίτσα» δήλωσε ο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Τελικά, «άνθρακες ο θησαυρός» της κυβέρνησης, που παραμύθιαζε το λαό ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα εξασφάλιζε δήθεν τάξη, διαφάνεια και χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Αποδεικνύεται, επίσης, ότι ο καβγάς ανάμεσα σε παλιούς και σε νέους καναλάρχες και τους πολιτικούς τους φίλους σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και λοιπά κόμματα, γίνεται μόνο για την αναδιανομή της αγοράς στα ΜΜΕ, για το ποια πολιτική δύναμη θα ευνοείται περισσότερο απ’ το νέο τηλεοπτικό τοπίο».



Γεροβασίλη: Η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά

Από την πλευρά της κυβέρνησης τόσο ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς όσο και η κυβερνητική εκπρόσωπος επέλεξαν να εστιάσουν στο γεγονός ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί.

«Οι διαδικασίες του διαγωνισμού θα ολοκληρωθούν κανονικά. Κάντε μήνυση στην πραγματικότητα» έγραψε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.




 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης