Αλαλούμ για τη σίτιση προσφύγων: Ο Βίτσας λέει δεν θα προχωρήσει ο διαγωνισμός - Τι καταγγέλλουν επιχειρηματίες

Αλαλούμ για τη σίτιση προσφύγων: Ο Βίτσας λέει δεν θα προχωρήσει ο διαγωνισμός - Τι καταγγέλλουν επιχειρηματίες

Παίρνουμε στο αρμόδιο γραφείο και μας λένε ότι δεν έχουμε καμία εντολή είτε προφορική είτε γραπτή για ακύρωση του διαγωνισμού, καταγγέλλουν στο protothema.gr επιχειρηματίες από τα Δωδεκάνησα

Αλαλούμ για τη σίτιση προσφύγων: Ο Βίτσας λέει δεν θα προχωρήσει ο διαγωνισμός - Τι καταγγέλλουν επιχειρηματίες
Σε αλαλούμ εξελίσσεται ο διαγωνισμός για τη σίτιση προσφύγων
και μεταναστών στα 42 hotspot της χώρας καθώς τη στιγμή που ο αναπληρωτής υπ. Άμυνας Δημήτρης Βίτσας λεει ότι «δεν θα προχωρήσει», την ίδια ώρα επιχειρηματίες από νησιά των Δωδεκανήσων καταγγέλλουν ότι από το αρμόδιο γραφείο του ΓΕΣ τους απαντούν ότι «δεν έχουμε καμία εντολή προφορική ή γραπτή για ακύρωση του διαγωνισμού».

Την υπόθεση αποκάλυψε το protothema.gr μετά από καταγγελίες συμμετεχόντων ότι πολλοί από τους όρους της προκήρυξης είναι «φωτογραφικοί».

Βασικό επιχείρημα αποτέλεσε το γεγονός ότι για τη συγκεκριμένη προκήρυξη ζητείται ο κύκλος εργασιών των εταιριών που δηλώνουν ενδιαφέρον να είναι 316.667 ευρώ το μήνα όταν μέχρι πρότινος η πρόβλεψη ήταν για κύκλο εργασιών περίπου 136.000 ευρώ.
Κλείσιμο

Επιχειρηματίες από τα Δωδεκάνησα υποστηρίζουν ότι με αυτούς τους όρους καμία τοπική εταιρεία δεν μπορεί να διεκδικήσει το έργο της σίτισης των περίπου 1.000 προσφύγων στο hotspot της Κω ή των περίπου 600 που φιλοξενούνται στο κέντρο πρώτης υποδοχής της Λέρου. Καταγγέλλουν μάλιστα ότι ο διαγωνισμός μοιάζει να έχει «φτιαχτεί» με τέτοιο τρόπο ώστε να πριμοδοτηθούν συγκεκριμένες μεγάλες εταιρείες catering οι οποίες διαθέτουν προμαγειρεμένα ή κατεψυγμένα γεύματα.

Το πρωί της Κυριακής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπ. Άμυνας Δημήτρης Βίτσας όχι μόνο εμφανίστηκε κάθετος ότι «τέτοιος διαγωνισμός δεν πρόκειται να υπάρξει» αλλά κατηγόρησε και τον υπεύθυνο του γραφείου τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ψεύδεται.

Όπως, όμως, καταγγέλλει επιχειρηματίας από τη Λέρο το μεσημέρι της Δευτέρας ο λοχαγός που σήκωνε τα τηλέφωνα στο γραφείο που ασχολείται με την υλοποίηση της προκήρυξης αφενός επέμενε ότι μέχρι τις 2 το μεσημέρι αναμένονται έγγραφα από τις εταιρείες που θέλουν να συμμετέχουν και αφετέρου απαντούσε ότι «δεν έχουμε καμία προφορική ή γραπτή ανακοίνωση περί ακύρωσης του διαγωνισμού».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης