#perouka_gate: Διαψεύδει ο συντάκτης του ΑΠΕ ότι μετέδωσε τις πληροφορίες από τη Ν.Υόρκη

#perouka_gate: Διαψεύδει ο συντάκτης του ΑΠΕ ότι μετέδωσε τις πληροφορίες από τη Ν.Υόρκη

Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν για το ποιός μετέδωσε μέσω του επίσημου ειδησεογραφικού πρακτορείου το επεισόδιο με τους δύο δημοσιογράφους - Πώς σχολίασε η ΝΔ - Τι απάντησε ο Δημάδης

#perouka_gate: Διαψεύδει ο συντάκτης του ΑΠΕ ότι  μετέδωσε τις πληροφορίες από τη Ν.Υόρκη
Σοβαρά ερωτηματικά για το ποιός είναι ο συντάκτης του τηλεγραφήματος του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με το οποίο έγινε γνωστό στην Ελλάδα του #perouka_gate προκύπτουν μετά τη δήλωση του δημοσιογράφου και απεσταλμένου του Πρακτορείου στη Νέα Υόρκη, για την δημοσιογραφική κάλυψη του πρωθυπουργικού ταξιδιού, ότι το επίμαχο τηλεγράφημα δεν το έστειλε εκείνος.

Από τη στιγμή όμως, που ο επίσημος απεσταλμένος του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου δεν είναι ο συντάκτης του επίμαχου τηλεγραφήματος, προκύπτει εύλογα η ερώτηση, ποιός μετέδωσε τις πληροφορίες στην Αθήνα, αναφέροντας μάλιστα, ότι οι δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν. Μετά τη δήλωση Μηλιώνη, καλείται πλέον το Πρακτορείο να γνωστοποιήσει την πληγή της πληροφόρησής του.

Στη δήλωσή του ο κ.Μηλιώνης σημειώνει ότι τις τελευταίες ημέρες πληροφορήθηκε ότι το όνομά του ενεπλάκη στην περιβόητη ιστορία και προσθέτει ότι περίμενε από όσους έχουν «την επαγγελματική, δεοντολογική και ηθική ευθύνη να αποκαστήσουν πλήρως την αλήθεια γύρω από το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ», αλλά δεν το έκαναν. Ο κ.Μηλιώνης δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν είναι ο συντάκτης και επισημαίνει ότι τα κείμενά του στο Πρακτορείο φέρουν πάντοτε την υπογραφή του ή έστω τα αρχικά του.

Κλείσιμο


Η πλήρης δήλωση του Γιώργου Μηλιώνη έχει ως εξής:



«Τις τελευταίες ημέρες πληροφορήθηκα ότι το όνομά μου ενεπλάκη στην περιβόητη ιστορία “με τις περούκες” στην Ν. Υόρκη.
Περίμενα από όσους έχουν την επαγγελματική, δεοντολογική και ηθική ευθύνη να αποκαταστήσουν πλήρως την αλήθεια γύρω από το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ.
Δεν το έπραξαν.
Κατόπιν τούτου, δηλώνω ανοιχτά και υπεύθυνα ότι ο συντάκτης του εν λόγω τηλεγραφήματος ΔΕΝ είμαι εγώ.
Τα κείμενα τα οποία αποστέλλω στο ΑΜΠΕ φέρουν πάντοτε την υπογραφή μου, είτε με πλήρη αναφορά του ονοματός μου, είτε με τα αρχικά Γ.Μ
Η μέχρι τώρα σιωπή μου, υπαγορεύθηκε από καθαρά λόγους επαγγελματικής ευσυνειδησίας και υπευθυνότητας, δεδομένου ότι βρισκόμουν σε αποστολή κάλυψης της επίσκεψης του πρωθυπουργού ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ στην Ν. Υόρκη και της παρέμβασής του στην ΓΣ του ΟΗΕ.
Εξαιτίας αυτού δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να θέσει υπεράνω τέτοιας σημασίας γεγονότος, την διευθέτηση ενός προσωπικού ζητήματος, πολύ περισσότερο που η αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος μου είναι αποκλειστική ευθύνη άλλων.
Γιώργος Μηλιώνης
Δημοσιογράφος»




ΝΔ: Ποιός συνέταξε και απέστειλε το τηλεγράφημα;

Μετά τη δήλωση του κ.Μηλιώνη, η Νέα Δημοκρατία καλεί με ανακοίνωσή της τη διοίκηση του ΑΠΕ- ΜΠΕ να κάνει γνωστό ποιός συνέταξε και απέστειλε το επίμαχη τηλεγράφημα.
Η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως εξής:

«Ο απεσταλμένος του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ - ΜΠΕ) στις Η.Π.Α. κ. Γιώργος Μηλιώνης, με δήλωσή του διέψευσε ότι είναι ο συντάκτης του τηλεγραφήματος για το επεισόδιο του υπουργού - καναλάρχη κ. Παππά με τους δυο Έλληνες δημοσιογράφους, στη Νέα Υόρκη. 
Εύλογα προκύπτει το ερώτημα και περιμένουμε απάντηση από τη διοίκηση του ΑΠΕ - ΜΠΕ για το ποιός συνέταξε και απέστειλε το τηλεγράφημα. 
Μήπως τελικά ο υπουργός - καναλάρχης κ. Παππάς έχει και αλλά χαρίσματα εκτός από τη σύνταξη του νόμου - παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες;».


Δημάδης στο Facebook: Ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ επί πέντε μέρεις σιωπούσε
Άμεση ήταν η αντίδραση του Θάνου Δημάδη, ο οποίος έγραψε στο Facebook: «Ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ επι πέντε μέρες σιωπούσε στην επιχειρήση σπίλωσής μου απο το δολοπλόκο δελτιο τύπου του και του ΑΠΕ».

»Έχει κι αυτός ακέραιη την ευθύνη για τον εξευτελισμό και την ηθική βλάβη που υπέστην στην σπίλωση της δημοσιογραφικής και προσωπικής υπόληψης μου από ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ που με παρουσίασαν ως συλληφθέντα από το FBI και κατηγορούμενο για πλαστογραφία, πλαστοπροσωπία, αντιποίηση αρχής από την αμερικανική αστυνομία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης