Νέα συγκέντρωση των συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας στο υπουργείο Εργασίας

Νέα συγκέντρωση των συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας στο υπουργείο Εργασίας

Καταγγέλλουν το υπουργείο ότι παράνομα τους εντάσσει στο Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, μιας και η σύνταξη που παίρνουν είναι χρήματα ιδιωτικού ασφαλιστηρίου

Νέα συγκέντρωση των συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας στο υπουργείο Εργασίας
Οι συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας καταγγέλλουν το υπουργείο Εργασίας ότι παράνομα τους εντάσσει στο Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, μιας και η σύνταξη που παίρνουν είναι χρήματα ιδιωτικού ασφαλιστηρίου και όχι κάποιας κράτησης δημόσιου ταμείου

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας, οι οποίοι ζητούν την ανάκληση των όρων ένταξης του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) όπως προβλέπεται από το Ν.4387/16 και την ανάκληση της εφαρμοστικής εγκυκλίου.
Κλείσιμο

Ειδικότερα, ζητούν από την κυβέρνηση να ανακαλέσει τους όρους ένταξης του ΕΤΑΤ στον ΕΦΚΑ όπως αυτοί προβλέπονται στον νόμο 4387/16 και να δοθεί παράταση λειτουργίας του ΕΤΑΤ έως 31 Δεκεμβρίου 2018, χωρίς καμία μείωση των ήδη καταβαλλόμενων αποδοχών, καθόσον η τελευταία δόση εισφοράς της Τράπεζας των 76.280.670 ευρώ θα καταβληθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο του 2017 και καλύπτει απόλυτα τη δαπάνη για τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τους συνταξιούχους της πρώην εμπορικής τραπέζης «ο νέος νόμος σφαγιάζει τις συντάξεις τους σε τέτοιο βαθμό που είναι πλέον αδύνατον να επιβιώσουν και να πληρώςουν τις υποχρεώσεις τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα για 10.000 συνταξιούχους της Εμπορικής Τράπεζας».








«Είμαστε στην τρίτη συνεχόμενη συγκέντρωση και ο υπουργός απαξιοί να μας δεχτεί και να συζητήσει μαζί μας την έκδοση της τελευταίας εγκυκλίου που αφορά το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς 10.000 τραπεζοϋπαλλήλων. Μας βαφτίζει συνταξιούχους ενώ δεν ήμαστε συνταξιούχοι. Εμείς είχαμε μια σύμβαση με τη τράπεζα και μέχρι σήμερα η χρηματοδότηση αυτού του ταμείου γινόταν μόνο από την τράπεζα. Με την ένταξη αυτού του ταμείου (ΕΤΑΤ) το οποίο κάλυπτε τις ανάγκες των υπαλλήλων οι οποίοι πλήρωναν για 30-35 χρόνια διπλές κρατήσεις μέχρι και την συνταξιοδότηση τους κατέθετε η τράπεζα κατά έτος 90.000.000. Σήμερα λοιπόν με τον νόμο αυτόν η κυβέρνηση απαλλάσσει την τράπεζα από το χρέος αυτό, αναλαμβάνοντας να πληρώνει 70.000.000 εμάς και τα 20.000.000 με άμεσες μειώσεις. Φορτώνει λοιπόν τα 20.000.000 στο δημόσιο, στο ΕΦΚΑ, σε αυτή την χοάνη μειώνοντας τις συντάξεις μας κατα 21% και ταυτόχρονα βαφτίζοντας αυτή την παροχή που παίρνουμε η οποία τύπου ιδιωτικού ασφαλιστηρίου και δεν έχει καμιά σχέση με το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, την βαφτίζει σύνταξη με αποτέλεσμα να ήμαστε έρμαια σε άμεσες ενδεχόμενες περικοπές των επικουρικών καθώς έχει βαφτίσει το πόσο που θα μείνει 50% κύρια και 50% επικουρική που όπως είπαμε είναι παράνομο, καθώς δεν είναι μορφή σύνταξης είναι παροχή» είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Τσιλώνης μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου Εμπορικής τράπεζας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαδηλωτές βρίσκονται για τρίτη συνεχόμενη μέρα στο υπουργείο Εργασίας ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό προκειμένου να συζητήσουν το θέμα τους χωρίς ωστόσο ανταπόκριση, ενώ ταυτόχρονα καταγγέλλουν ότι με τον τρόπο αυτό γλιτώνουν χρήματα από υποχρεώσεις της τράπεζας που ανέλαβε την Εμπορική ενώ ζημιώνουν τα Δημόσια Έσοδα.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης