Κύπρος: Ανεστάλησαν τα ένταλματα σύλληψης για τον Βγενόπουλο και τους συνεργάτες του

Κύπρος: Ανεστάλησαν τα ένταλματα σύλληψης για τον Βγενόπουλο και τους συνεργάτες του

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος διεκδικεί 1,2 δισ. ευρώ από τη Κυπριακή Δημοκρατία λόγω των χειρισμών της στην υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας

Κύπρος: Ανεστάλησαν τα ένταλματα σύλληψης για τον Βγενόπουλο και τους συνεργάτες του
H Γενική Εισαγγελία της Κύπρου ανέστειλε σήμερα τα εντάλματα σύλληψης που είχε εκδώσει εναντίον των στενών συνεργατών του Ανδρέα Βγενόπουλου, μετά από απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου στο οποίο έχει προσφύγει ο κ. Βγενόπουλος διεκδικώντας αποζημιώσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ από τη Κυπριακή Δημοκρατία. 

Το Δικαστήριο στο Παρίσι έκρινε πως τα εντάλματα σύλληψης κατά των κυρίων Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου πρέπει να ακυρωθούν καθώς είναι μάρτυρες υπεράσπισης στην διαδικασία που θα γίνει στο Παρίσι ενώ ταυτόχρονα αποφάνθηκε ότι δεν μπορούν να εκδοθούν εντάλματα κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου και άλλων στελεχών της MIG για τους ίδιους λόγους. 

Η Γενική Εισαγγελία της Κύπρου συμμορφώθηκε με την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, σημειώνοντας ότι δεν αναστέλλονται οι διώξεις εναντίον τους και τους καλεί να παρουσιαστούν αυτοβούλως στο Δικαστήριο καθώς δεν διατρέχουν κίνδυνο να συλληφθούν.

Κλείσιμο
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος διεκδικεί 1,2 δισ. ευρώ από τη Κυπριακή Δημοκρατία λόγω των χειρισμών της στην υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας. Παράλληλα το ίδιο ποσό διεκδικεί και η Κυπριακή Δημοκρατία από την MIG.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης