Δίνουν πριμ στους οδηγούς λεωφορείων για να ελέγχουν τα εισιτήρια

Δίνουν πριμ στους οδηγούς λεωφορείων για να ελέγχουν τα εισιτήρια

Οι εργαζόμενοι πάντως δηλώνουν κάθετα αντίθετοι- «Οι οδηγοί δεν είναι πολυμηχανήματα να κάνουν τα πάντα» λέει ο ΓΓ του συνδικάτου

Δίνουν πριμ στους οδηγούς λεωφορείων για να ελέγχουν τα εισιτήρια
Με εμπλοκή των οδηγών στους οποίους τάζει πριμ επιχειρεί η διοίκηση των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ) να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τους «τζαμπατζήδες» επιβάτες.

Η διοίκηση της ΟΣΥ ενέταξε την πρότασή της στο υπό διαβούλευση κείμενο της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τους εργαζομένους να δηλώνουν την αντίθεσή τους.

«Χορηγείται κίνητρο στους οδηγούς επί οχήματος στην περίπτωση αύξηση του εσόδου από την πώληση προϊόντων κομίστρου, σε ποσοστό 20% επί του ποσού της αύξησης εφόσον συμμετέχουν στη διαδικασία ελέγχου με χρήση για επιβίβαση μόνο της μπροστινής πόρτας του οχήματος και μέχρι του ποσού των 6 ευρώ ανά ημέρα φυσικής εργασίας και παρουσίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο που αποκαλύπτει το Έθνος.

Κλείσιμο
Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι το κίνητρο «θα είναι ελευθέρως και μονομερώς ανακλητό από τη διοίκηση».

Η διοίκηση, πάντως, υποστηρίζει ότι αυτό που θα κάνουν οι οδηγοί θα είναι συστάσεις προς τους επιβάτες. «Σε καμία περίπτωση δεν θα βεβαιώνουν πρόστιμα. Δεν είμαστε στη λογική των "κεφαλοκυνηγών"» λέει στην εφημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ Γιώργος Αναγνωστόπουλος.

Οι εργαζόμενοι πάντως δηλώνουν κάθετα αντίθετοι. «Η συγκεκριμένη σύμβαση έχει απορριφθεί από το ΔΣ του Συνδικάτου. Οι οδηγοί δεν είναι πολυμηχανήματα να κάνουν τα πάντα» δηλώνει χαρακτηριστικά ο γγ του Συνδικάτου Οδηγών Κώστας Σιορίκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης