Βοιωτία: Ανήλικος μέλος σπείρας με ληστεία και 16 διαρρήξεις

Βοιωτία: Ανήλικος μέλος σπείρας με ληστεία και 16 διαρρήξεις

Η λεία από την δράση τους σε χρηματικά ποσά, κοσμήματα, κινητά και ηλεκτρικές συσκευές ξεπερνά σε αξία τα 13.000 ευρώ

Βοιωτία: Ανήλικος μέλος σπείρας με ληστεία και 16 διαρρήξεις
Μόνο ο 28χρονος αρχηγός της σπείρας που έχει ληστέψει τουλάχιστον έναν ανήλικο και έχει διαρρήξει 16 σπίτια σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας, αναζητείται ακόμη για να συλληφθεί. Οι τέσσερις συνεργοί του, μεταξύ των οποίων ένας ανήλικος, συνελήφθησαν κοντά στην Χαλκίδα.

Άνδρες της Τροχαίας σταμάτησαν για έλεγχο στην επαρχιακή οδό Μουρικίου– Χαλκίδας το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο 16χρονος και άλλα τρία μέλη της σπείρας ηλικίας 21, 20 και 19 χρόνων και οι άνδρες της Ασφάλειας όπου προσήχθησαν το κατέσχεσαν, όταν ενημερώθηκαν με ποιους είχαν να κάνουν. Οι τέσσερις νεαροί είχαν ταυτοποιηθεί από τις έρευνες της Ασφαλείας Θηβών ως δράστες μιας σειράς παρανομιών που είχαν διαπράξει από τις αρχές Ιουνίου. Η λεία από την δράση τους σε χρηματικά ποσά, κοσμήματα, κινητά, τηλεοράσεις, φορητούς υπολογιστές και άλλα είδη ξεπερνά σε αξία τα 13.000 ευρώ. 

Στη Βοιωτία, τα μέλη της σπείρας είχαν ληστέψει ένα ανήλικο παιδί και του είχε πάρει ένα κινητό σε περιοχή της Θήβας, είχαν αρπάξει την τσάντα μιας γυναίκας κοντά στον σταθμό του ΟΣΕ Θηβών και είχαν διαρρήξει εννέα σπίτια, τρία σε περιοχές της Θήβας, δυο στον Ορχομενό και από ένα στα Βάγια, τις Θεσπιές, το Λεοντάρι και την Αλίαρτο, όπου είχαν κάνει και μια απόπειρα κλοπής. Στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, είχαν διαρρήξει ένα πρατήριο υγρών καυσίμων και είχαν αποπειραθεί να τρυπώσουν σε τρία σπίτια. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών που τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργηματος για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση,  ληστεία και διακεκριμένες κλοπές και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου και τυχόν άλλων μελών της συμμορίας βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης