Κατρούγκαλος: Πρώτα στέλνει τους δημοσιογράφους στον ΟΑΕΔ, τώρα λέει να μην μείνει κανένας άνεργος

Κατρούγκαλος: Πρώτα στέλνει τους δημοσιογράφους στον ΟΑΕΔ, τώρα λέει να μην μείνει κανένας άνεργος

Ομολόγησε ότι με τη διαδικασία που ακολούθησε η κυβέρνηση χάνουν τη δουλειά τους τουλάχιστον 1.000 εργαζόμενοι στα τηλεοπτικά κανάλια

Κατρούγκαλος: Πρώτα στέλνει τους δημοσιογράφους στον ΟΑΕΔ, τώρα λέει να μην μείνει κανένας άνεργος
Επιδοτούμενες θέσεις εργασίας από τον ΟΑΕΔ στους τηλεοπτικούς σταθμούς υποσχέθηκε την Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος
μετά τις εκατοντάδες απολύσεις που έρχονται ακολουθώντας τη δημοπρασία για τις τέσσερις
τηλεοπτικές άδειες.

Κλείσιμο
Μετά τη συνέντευξή του, όμως, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας σε δηλώσεις του έξω από το Μαξίμου είπε «δέσμευση της κυβέρνησης είναι και παραμένει κανείς να μην μείνει άνεργος με την επιστροφή στη νομιμότητα».

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, όμως, στην ίδια δήλωσή του ομολόγησε εμμέσως ότι τουλάχιστον 1.000 εργαζόμενοι σε τηλεοπτικούς σταθμούς θα μείνουν χωρίς δουλειά.

«Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι στα κανάλια είναι 2.600. Έχουμε σκοπό να περιφρουρήσουμε τις θέσεις εργασίας όσο μπορούμε. Η βασική παρέμβασή μας ήταν να αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων στα κανάλια από 200 σε 400» είπε ο κ. Κατρούγκαλος. Πρακτικά αυτό που είπε είναι ότι στα 4 νέα κανάλια ο νόμος προβλέπει 1.600 θέσεις εργασίας ενώ αυτή τη στιγμή εργάζονται 2.600 άνθρωποι.

Πρότεινε, τέλος, στα κανάλια που δεν εξασφάλισαν άδεια να εκπέμψουν συνδρομητικά ενώ σε ερώτηση τι θα γίνει μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις θεματικές άδειες παρέπεμψε στον κ. Παππά λέγοντας ότι στον προγραμματισμό του υπουργείου είναι η προκήρυξη αυτών των αδειών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης