Στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο η αργεντίνικη φρεγάτα «Libertad»

Στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο η αργεντίνικη φρεγάτα «Libertad»

Στις 3 Σεπτεμβρίου αναμένεται να φθάσει στο λιμάνι του Πειραιά η αργεντίνικη φρεγάτα «Libertad», ενώ στις 7 του μήνα θα επισκεφθεί την Ύδρα

Στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο η αργεντίνικη φρεγάτα «Libertad»
Η φρεγάτα «Libertad» από την Αργεντινή σαλπάρει σε διεθνή νερά μεταφέροντας το μήνυμα ειρήνης και φιλίας, στα πλαίσια της 200ης επετείου από την ανεξαρτησία της χώρας της λατινικής Αμερικής. 

Η λευκή αργεντίνικη φρεγάτα θα ρίξει άγκυρες στον Πειραιά στις 3 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 7 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί την Ύδρα, με σκοπό να αποτίσει φόρο τιμής στον Μιχαήλ Σαμουήλ Σπύρου και τον πολυταξιδεμένο, Υδραίο κοσμοπολίτη Νικόλα Κολμανιάτη, οι οποίοι έχουν ανακηρυχθεί εθνικοί ήρωες της Αργεντινής.


Κλείσιμο

Κατά την παραμονή της «Libertad» στον Πειραιά, η φρεγάτα θα είναι ανοιχτή στο κοινό κάθε μέρα από τις δυο ως τις έξι το απόγευμα.

Το «Ταξίδι της Διακοσαετίας», όπως έχει ονομαστεί θα διαρκέσει 196 μέρες. Η λευκή φρεγάτα σάλπαρε στις 23 Απριλίου από το Μπουένος Άιρες και πριν φθάσει στη χώρα μας επισκέφθηκε τα λιμάνια της Ρεσίφε στη Βραζιλία, της Βαλτιμόρης, του Νόρφολκ και της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ, του Άμστερνταμ στην Ολλανδία, του Μπουλόν σουρ Μερ και της Βρέστης στη Γαλλία, του Λίβερπουλ στο Ηνωμένο Βασίλειο, του Δουβλίνου στην Ιρλανδία, της Φερόλ στην Ισπανία, της Τουλόν στη Γαλλία και της Τσιβιταβέκια στην Ιταλία. 

Μετά την Ελλάδα, η «Libertad» θα συνεχίσει το ταξίδι της με στάσεις στο λιμάνι της Καντίθ στην Ισπανία, του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία και του Μοντεβιδέο στην Ουρουγουάη, πριν επιστρέψει στη βάση της στο Μπουένος Άιρες στις 5 Νοεμβρίου.

Η τρικάταρτη φρεγάτα κατασκευάστηκε το 1946 και το πλήρωμα της απαρτίζεται από 350 άτομα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης