Αρχαία στα χέρια χασισοκαλλιεργητών με μαχαίρια

Αρχαία στα χέρια χασισοκαλλιεργητών με μαχαίρια

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τη φυτεία και την έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τους καλλιεργητές όταν έφτασαν με δύο Ι.Χ. φορτηγά για να τρυγήσουν τα 36 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,80 εκατοστών ως 1,95 μέτρου

Αρχαία στα χέρια χασισοκαλλιεργητών με μαχαίρια
Στο μικροσκόπιο των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών έχουν μπει οι παράπλευρες δραστηριότητες ενός 60χρονου Έλληνα και ενός 51χρονου Αλβανού που συνελήφθησαν οπλισμένοι με μαχαίρια στην χασισοφυτεία την οποία καλλιεργούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, αλλά στην κατοχή τους βρέθηκαν και αρχαία αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τη φυτεία και την έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τους καλλιεργητές όταν έφτασαν με δύο Ι.Χ. φορτηγά για να τρυγήσουν τα 36 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,80 εκατοστών ως 1,95 μέτρου. Πάνω τους είχαν έναν αναδιπλούμενο σουγιά με λεπίδα μήκους 0,08 εκατοστών, ένα πτυσσόμενο στιλέτο με λάμα μήκους 0,17 εκατοστών και 40 φυσίγγια διαφόρων τύπων, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με τα οχήματά τους. 

Στο χώρο της φυτείας κατασχέθηκαν ένα λάστιχο ποτίσματος, λίπασμα και διάφορα καλλιεργητικά εργαλεία, αλλά στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν εννέα αρχαία νομίσματα και ένα αρχαίο δαχτυλίδι, ο τόπος και ο τρόπος προέλευσης των οποίων ερευνάται, ενώ παραδόθηκαν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για να χρονολογηθούν. Ακόμη, κατασχέθηκαν 460 ευρώ και οι δυο καλλιεργητές οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας με κατηγορίες για καλλιέργεια ναρκωτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων και της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Κλείσιμο
*** Μια «ορφανή» χασισοφυτεία που αποτελούνταν από 14 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 1,70 μέτρου, τα οποία ήταν φυτεμένα μέσα σε γλάστρες, εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατά την διάρκεια εξερεύνησης που έκαναν σε μια παραθαλάσσια έκταση στην περιοχή του Νεοχωρίου Άρτας. Παρά την ενέδρα που έστησαν, κανείς δεν εμφανίστηκε στο χώρο και τα χασισόδεντρα ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης