Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χίο

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χίο

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 67 άτομα πεζοπόρο τμήμα

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χίο
Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στη Χίο που έχει κατακάψει αρκετά στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων στην περιοχή της Σιδηρούντας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συμβολή των εναέριων μέσων των εθελοντών, των κατοίκων, του στρατού κατάφεραν να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς στο Μετόχι, ενώ σε ύφεση είναι και οι εστίες που έκαιγαν στις Αψηλές.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε κοντά στο χωριό της Κατάβασης, με τους θυελλώδεις ανέμους να βοηθούν στην εξάπλωσή της προς δύο μέτωπα. Το ένα ήταν προς το Μάναγρο και το άλλο προς τη Σιδηρούντα.

Το δεύτερο μέτωπο πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με τις φλόγες να φτάνει μέχρι τον οικισμό, ο οποίος και εκκενώθηκε.

Κλείσιμο
Από την φωτιά τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Σύμφωνα με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου Ελένη Βουτιέρου, μια 64χρονη γυναίκα έχει υποστεί 70% εγκαύματα και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στην Αθήνα.  Η κατάσταση της είναι πολύ σοβαρή και οι γιατροί του ΚΑΤ στο οποίο μεταφέρθηκε την έβαλαν πλέον διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μαζί της μεταφέρθηκε στην Αθήνα και η κόρη της που έχει υποστεί εγκαύματα 10-15% στο πρόσωπό της καθώς και μία 49χρονη που φέρει εγκαύματα σε ποσοστό 20% με 30%. Οι τρεις γυναίκες πλέον νοσηλεύονται στη μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 67 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Στη μάχη κατά της φωτιάς μαζί με τους πυροσβέστες δίνουν 33 εθελοντές με 10 δημοτικά οχήματα, οκτώ ιδιωτικά βυτιοφόρα και τρία σκαπτικά μηχανήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης