Χανιά: Συνελήφθη Βουλγάρα που εισέπραττε χρήματα για λογαριασμό απατεώνων

Χανιά: Συνελήφθη Βουλγάρα που εισέπραττε χρήματα για λογαριασμό απατεώνων

Η 50χρονη αλλοδαπή παγιδεύτηκε από μια συνομήλική της Ελληνίδα με την οποία οι συνεργοί της είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικά και της είχαν ζητήσει χρήματα για να μην μπλέξει νομικά το παιδί της, που δήθεν είχε προκαλέσει τροχαίο ατύχημα

Χανιά: Συνελήφθη Βουλγάρα που εισέπραττε χρήματα για λογαριασμό απατεώνων
Κοντά στην πλήρη εξάρθρωση μιας σπείρας απατεώνων που είχαν εξαπατήσει δυο γυναίκες και είχαν προσπαθήσει να κάνουν το ίδιο με άλλες οκτώ σε διάφορες περιοχές των Χανίων και του Ηρακλείου, βρίσκονται οι αστυνομικοί μετά την επ’ αυτοφώρω σύλληψη της Βουλγάρας «εισπράκτορα».

Η 50χρονη αλλοδαπή παγιδεύτηκε από μια συνομήλική της Ελληνίδα με την οποία οι συνεργοί της είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικά και της είχαν ζητήσει χρήματα για να μην μπλέξει νομικά το παιδί της, που δήθεν είχε προκαλέσει τροχαίο ατύχημα. Τα 10.000 ευρώ που της παρέδωσε το υποτιθέμενο θύμα βρέθηκαν στην κατοχή της και αποδόθηκαν στην 50χρονη Ελληνίδα.

Μαζί με αυτά, όμως, κατασχέθηκαν και πλήθος κοσμημάτων τα οποία αποδείχθηκε ότι αποτελούσαν λεία από άλλες δυο παρόμοιες απάτες με θύματα δυο γυναίκες ηλικίας 82 και 67 χρόνων στα Χανιά και το Ηράκλειο αντίστοιχα, από τις οποίες η 50χρονη αλλοδαπή είχε εισπράξει συνολικά 10.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ! Άλλα οκτώ υποψήφια θύματα, από τα οποία οι απατεώνες είχαν απαιτήσει συνολικά 300.000 ευρώ, δεν «τσίμπησαν» το δόλωμα.

Η Βουλγάρα απατεώνισσα παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απάτες και απόπειρες απάτης κατ’ εξακολούθηση, ενώ η έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας για τον εντοπισμό των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης και την πλήρη εξιχνίαση της δράσης τους βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης