Τάσος Κορακάκης: Το νέο προπονητήριο στη Δράμα δεν πληροί τις προδιαγραφές

Τάσος Κορακάκης: Το νέο προπονητήριο στη Δράμα δεν πληροί τις προδιαγραφές

«Δεν θα μπορεί η Άννα να προπονηθεί εκεί» λέει στο protothema.gr - Ενέκριναν 12.500 ευρώ για την αγορά κοντέινερ, που θα τοποθετηθεί στο σκοπευτήριο πυροβόλων όπλων Δράμας και θα χρησιμοποιηθεί ως προπονητήριο

Τάσος Κορακάκης: Το νέο προπονητήριο στη Δράμα δεν πληροί τις προδιαγραφές
Αφού η Άννα Κορακάκη κατάφερε να κατακτήσει δύο Ολυμπιακά μετάλλια στο Ρίο κάνοντας προπόνηση επί χρόνια σε μια «παράγκα» γεμάτη λαμαρίνες και μπάζα, ο Δήμος Δράμας ενέκρινε το κονδύλι των 12.500 ευρώ για την αγορά κοντέινερ, το οποίο θα τοποθετηθεί στο σκοπευτήριο πυροβόλων όπλων της Δράμας και θα χρησιμοποιηθεί ως προπονητήριο.  

Η αθλήτρια της σκοποβολής, έπρεπε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου προκειμένου να αποκτήσει ένα χώρο για να προπονείται. Αφού ο Δήμος Δράμας με δική του πρωτοβουλία αποφάσισε να κατεδαφίσει το αυτοσχέδιο σκοπευτήριο λίγο πριν τον μεγάλο τελικό των 25 μέτρων και το χρυσό μετάλλιο, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την αρνητική δημοσιότητα, η Οικονομική Επιτροπή προγραμμάτισε την εύρεση ενός κονδυλίου 12.500 € για ένα κοντέινερ, το οποίο θα διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές, ώστε να χρησιμοποιηθεί στο σκοπευτήριο για προπονήσεις, τόσο της ίδιας της Άννας Κορακάκη, όσο και άλλων σκοπευτών που προπονούνται εκεί.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας, της οποίας πρόεδρος είναι ο ίδιος ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, δημοσιεύθηκε στις 17 Αυγούστου 2016 στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 31435. Στην απόφαση αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής: «Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους δώδεκα χιλιάδες πεντακόσια (12.500 €) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Δήμου Δράμας Κ.Α.Ε. 15.7135.12, (προμήθεια κινητής κατασκευής κοντέινερ, για υλοποίηση διαφόρων αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων οικ. έτους 2016».
Κλείσιμο

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Δράμας, Παύλος Αγγελίδης «Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είχε εγκριθεί νωρίτερα, πριν τα μετάλλια της Άννας Κορακάκη,  εγκρίθηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού απλώς μέσα στο καλοκαίρι δεν μπορούσε να προχωρήσει η διαδικασία. Μιλήσαμε με προπονητές για να είμαστε σίγουροι ότι πληροί τις προδιαγραφές. Αλλά να πούμε ότι αγοράστηκε για όλους τους αθλητές σκοποβολής. Αν υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες ας πούμε στο ύψος αυτό φυσικά δεν υπάρχει. Είναι για τον μαζικό αθλητισμό όπως το βγάζει η εταιρεία σύμφωνα με την Ομοσπονδία».

Τάσος Κορακάκης: «Δεν πληροί τις προδιαγραφές»

Την δική του απάντηση δίνει και ο πατέρας της Άννας Κορακάκη μιλώντας στο protothema.gr. Όπως αναφέρει, «Αναχωρήσαμε 23 Ιουλίου για τους αγώνες. Στις 20 Ιουλίου ελήφθη μια απόφαση για την αγορά κοντέινερ αλλά ακόμα δεν γνώριζε κανείς για πού το προορίζουν. Αυτό δεν αναφερόταν πουθενά. Μιλήσαμε με τον Δήμαρχο πριν τους αγώνες. Του είπα ότι πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Η συμφωνία μας ήταν αφού επιστρέψουμε να μιλήσουμε και να το παραγγείλουν. Το προχώρησαν και το πήγαν στο δημοτικό συμβούλιο γκρέμισαν την καλύβα για να κρύψουν το χάλι και το παρήγγειλαν. Αλλά δεν θα είναι για μας. Δεν θα μπορεί η Άννα να προπονηθεί εκεί». 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης