Φιλιατρά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το σχέδιο συγχώνευσης αστυνομικών τμημάτων

Φιλιατρά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το σχέδιο συγχώνευσης αστυνομικών τμημάτων

«Δεν είναι δυνατό πόλεις σαν τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία, που έχουν μέγεθος, οικονομική δραστηριότητα, τα οποία έχουνε ζωή και προοπτική, να αντιμετωπίζονται κατ' αυτόν τον τρόπο», υπογράμμισε ο δήμαρχος της περιοχής Παναγιώτης Κατσίβελας

Φιλιατρά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το σχέδιο συγχώνευσης αστυνομικών τμημάτων
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στα Φιλιατρά ενάντια στην επικείμενη συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων, στην πλατεία της κωμόπολης, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και εκπροσώπους από όλες τις περιοχές του δήμου Τριφυλίας και του εμπορικού κόσμου της περιοχής.

«Δεν είναι δυνατό πόλεις σαν τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία, που έχουν μέγεθος, οικονομική δραστηριότητα, τα οποία έχουνε ζωή και προοπτική, να αντιμετωπίζονται κατ' αυτόν τον τρόπο, και μέσα στις πόλεις αυτές δεν αφήνουμε έξω το Κοπανάκι, που είναι μια ιδιαίτερη περιοχή, που για τον δήμο Τριφυλίας χτυπάει η καρδιά των πολιτών», υπογράμμισε ο δήμαρχος της περιοχής Παναγιώτης Κατσίβελας.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας πρόσθεσε ότι το ελληνικό κράτος υπάρχει στην περιοχή «μόνο στους τομείς της παιδείας και υποτίθεται στην αστυνόμευση» και υπογράμμισε πως μόνο η αυτοδιοίκηση α' και β΄ βαθμού είναι παρούσα στην Τριφυλία.

Κλείσιμο
Τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει ανεχτό να κλείσουν τα αστυνομικά τμήματα στην περιοχή και να εφαρμοστούν αντιλήψεις ‘'Καλλικράτη'' στο χώρο της αστυνομίας.

Επιπλέον, ο Παναγιώτης Κατσίβελας επεσήμανε ότι τις αποφάσεις της λαμβάνει η κυβέρνηση κι όχι ο δήμος κι «ο καθένας πρέπει να πάρει το λογαριασμό» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ αναρωτήθηκε τι θα έχει σειρά αναφορικά με το κλείσιμο δομών.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ως υπεύθυνος της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας στο παρελθόν, δεν πήρε απόφαση να κλείσει καμιά δομή υγείας στην Περιφέρεια και κάλεσε τους πολίτες της Τριφυλίας να είναι ενωμένοι, γιατί όπως είπε, έρχονται κι άλλα δύσκολα που πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού με σύμπνοια. Ανέφερε ακόμη, ότι ετοιμάζεται συγχώνευση των κέντρων υγείας και κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, τονίζοντας πως «πρόκειται για βάρη που η κοινωνία δεν μπορεί να σηκώσει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης