«Είναι δικαίωση, μας έκλεισε τα σπίτια» λένε για την προφυλάκιση του 77χρονου οι συγγενείς της πεντάχρονης

«Είναι δικαίωση, μας έκλεισε τα σπίτια» λένε για την προφυλάκιση του 77χρονου οι συγγενείς της πεντάχρονης

«Έχουμε τραβήξει πάρα πολλά σαν οικογένεια. Μας έχει κλείσει τα σπίτια μας» δήλωσε η νονά της 5χρονης - Έγινε το κακό που έγινε και δεν βοήθησαν. Αυτό είναι το πιο εγκληματικό και το πιο απάνθρωπο πράγμα, σχολίασε ο θείος της

«Είναι δικαίωση, μας έκλεισε τα σπίτια» λένε για την προφυλάκιση του 77χρονου οι συγγενείς της πεντάχρονης
Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά μετά τη διαφωνία την περασμένη Παρασκευή ανάμεσα στην ανακρίτρια και την εισαγγελέα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, έκρινε προφυλακιστέο, τον 77χρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο για το ναυτικό δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς στην Αίγινα με βούλευμά του.

«Σε πρώτο στάδιο είμαστε ικανοποιημένοι. Ο πρώτος υπαίτιος έπρεπε να είναι στη φυλακή. Περιμένουμε τη δικαιοσύνη και τις ικανότητες των δικηγόρων, ιδιαιτέρως του κ. Κούγια, ώστε να βγάλει όλο το κουβάρι στη επιφάνεια, για το καλό των ψυχών που χάσαμε», τόνισε σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου ο θείος του 5χρονου κοριτσιού που βρήκε τραγικό θάνατο.

«Ήταν κάτι απάνθρωπο αυτό που έγινε».

Κλείσιμο
Σχολιάζοντας την κατάθεση του 77χρονου, τη χαρακτήρισε «απαράδεκτη», επικαλούμενος το γεγονός πως ενώ θεωρεί πως ήταν θέμα λεπτών να σωθούν οι άνθρωποι που ήταν στη θάλασσα, αντ' αυτού δεν έγινε καμία κίνηση. «Γι' αυτό και μας έχει πιάσει αγανάκτηση και νευρικότητα και δεν μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια. Έγινε το κακό που έγινε και δεν βοήθησαν. Αυτό είναι το πιο εγκληματικό και το πιο απάνθρωπο πράγμα.



Με τη σειρά της η νονά της 5χρονης, σχολίασε πως ήταν αναμενόμενη η απόφαση και πως έγινε μια αρχή. «Έχουμε τραβήξει πάρα πολλά σαν οικογένεια. Μας έχει κλείσει τα σπίτια μας. Δεν μπορούμε να γελάσουμε, να βρούμε την ησυχία μας». «Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει και θα πιάσει αυτούς που πρέπει».

Σε ερώτηση για τη μητέρα του μικρού κοριτσιού, η οποία μέσα σε λίγες ώρες έχασε και τον άντρα και το παιδί της, η νονά της 5χρονης, αποκάλυψε πως «χτες την έπιασε πάλι κρίση πανικού, μετά τα εννιάμερα, ήρθε το ΕΚΑΒ και της έδωσε ηρεμιστικά. Η κακομοίρα είναι πολύ χάλια». Συνεχίζοντας σχολίασε: «Με έχει πειράξει, το ότι μπορούσαν να κάνουν κάτι και να σωθούν οι οικογένειες. Μπορούσαν να πετάξουν ένα σωσίβιο. Αλλά δεν έκαναν τίποτα. Ούτε προσπάθεια καν».

Όσο για το αδερφάκι του άτυχου κοριτσιού, σχολίασε ότι πλέον έχει κλειστεί στον εαυτό του μετά την τραγωδία, ενώ κατηγόρησε και τον κρατικό μηχανισμό, πως δεν έχει κάνει τίποτα για τη νύφη της και το παιδί και πως ότι γίνεται το κάνει η ίδια η οικογένεια.



Ο δικηγόρος της οικογένειας χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου ως «αυτονόητη» ενώ σχολίασε πως ικανοποίησε τους συγγενείς. Σε αυτή την απόφαση σχολίασε, ότι έπειξε ρόλο το γεγονός πως οι υπαίτιοι, μετά το δυστύχημα φυγαδεύτηκαν από το σημείο της τραγωδίας. «Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ορθώς την προφυλάκιση του κατηγορουμένου, για το γεγονός πως διέφυγε από το χώρο του δυστυχήματος, όταν την ίδια στιγμή κινδύνευαν ναυαγοί τους οποίους θα μπορούσαν να είχαν σώσει».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης