«Λουκέτο» για φοροδιαφυγή στο κυλικείο των ΚΤΕΛ Κέρκυρας

«Λουκέτο» για φοροδιαφυγή στο κυλικείο των ΚΤΕΛ Κέρκυρας

Ο ιδιοκτήτης του κατάφερνε να παραποιεί το σύστημα των αποδείξεων βάζοντας το σε αναμονή και όχι σε εκτέλεση, διαφεύγοντας έτσι τη φορολόγηση των κερδών του

«Λουκέτο» για φοροδιαφυγή στο κυλικείο των ΚΤΕΛ Κέρκυρας
Λουκέτο, για 48 ώρες, μπήκε στο κυλικείο που στεγάζεται μέσα στο νέο, υπερσύγχρονο, υπεραστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας, όταν μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε κλιμάκιο ελεγκτών, φέρεται να έδειξε, ότι ο ιδιοκτήτης του κυλικείου, κατάφερνε να παραποιεί το σύστημα των αποδείξεων βάζοντας το σε αναμονή και όχι σε εκτέλεση, διαφεύγοντας έτσι τη φορολόγηση των κερδών του. 

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Τ. Τσιμπούλης, «το κυλικείο που στεγάζεται μέσα στο ΚΤΕΛ, έχει μισθωθεί από ιδιωτική εταιρεία και το ΚΤΕΛ δεν φέρει καμία ευθύνη για τη φοροδιαφυγή την οποία διέπραξε».

Μετά τον έλεγχο και τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από κλιμάκιο επιθεωρητών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, το κυλικείο που εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμου καθημερινά, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σφραγίστηκε με τη διακριτική κόκκινη κορδέλα και θυροκολλήθηκε με τη σχετική απόφαση, ενώ στον παραβάτη ιδιοκτήτη επιβλήθηκε επιπλέον χρηματικό πρόστιμο 8.000 ευρώ. 

Κλείσιμο
«Ζητάμε την κατανόηση του κοινού, δεν φέρουμε καμία ευθύνη», είπε ο κ. Τσιμπούλης, ενώ διευκρίνισε, ότι το Δ.Σ του ΚΤΕΛ αναμένεται να εξετάσει το όλο ζήτημα τις ερχόμενες ημέρες και θα κρίνει ανάλογα για τις περαιτέρω κινήσεις του. 

Από τη μεριά του, ο επιχειρηματίας που μισθώνει το κυλικείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας, αλλά και άλλους χώρους που βρίσκονται μέσα στο ΚΤΕΛ, αναμένεται να καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης των ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης