Η εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας - UNHCR στη συνάντηση Ξυδάκη - Γκράντι

Η εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας - UNHCR στη συνάντηση Ξυδάκη - Γκράντι

Από τον κ. Ξυδάκη παρουσιάστηκαν τα νέα δεδομένα, αναλύθηκαν οι ανάγκες και εξηγήθηκαν τα σημεία στα οποία η Ύπατη Αρμοστεία θα μπορούσε να βοηθήσει στο θέμα του προσφυγικού

Η εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας - UNHCR στη συνάντηση Ξυδάκη - Γκράντι
Η εμβάθυνση της συνεργασίας Ελληνικής Πολιτείας και Ύπατης Αρμοστείας στη διαχείριση του προσφυγικού ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης που είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης με τον ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι.

Από τον κ. Ξυδάκη παρουσιάστηκαν τα νέα δεδομένα, αναλύθηκαν οι ανάγκες και εξηγήθηκαν τα σημεία στα οποία η Ύπατη Αρμοστεία θα μπορούσε να βοηθήσει. Συζητήθηκαν οι προοπτικές αποτελεσματικότερης συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Ο κ. Γκράντι εμφανίστηκε ιδιαίτερα υποστηρικτικός τόσο σε θέματα περιεχομένου και διαδικασιών όσο και σε θέματα χρηματοδότησης ενώ επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στην προτροπή για άμεση βοήθεια στη στέγαση των ασυνόδευτων ανηλίκων.

"Η φωνή, η αυθεντία και η εμπειρία της Ύπατης Αρμοστείας σε θέματα προσφύγων είναι αναγκαία για την προώθηση και υποστήριξη δημοκρατικών και πρακτικών λύσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και παγκοσμίως" τόνισε στον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κ. Φίλιππο Γκράντι ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης.

Κλείσιμο
Είχε προηγηθεί κοινή σύσκεψη του κ. Γκράντι με τη συμμετοχή των αναπληρωτών Υπουργών Εθνικής 'Αμυνας κ. Δ. Βίτσα, Προστασίας Πολίτη κ. Ν. Τόσκα, Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μουζάλα, Εργασίας κας Θ. Φωτίου και Εξωτερικών Ν. Ξυδάκη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμα ο Γ. Γ. του υπουργείου Παιδείας Γ. Παντής, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες Βινσέντ Κοσετέλ και ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας στη χώρα μας Φιλίπ Λεκλέρκ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον αξιωματούχο του ΟΗΕ για την ελληνική παρουσία στην επικείμενη Σύνοδο του ΟΗΕ στις 19 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη στήριξης του νέου Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου, προς μια κατεύθυνση δημοκρατική και λειτουργική. "Χρειάζονται φρέσκες, νέες ιδέες με πρακτικό αντίκρισμα. Στέγαση, εκπαίδευση, δουλειά είναι το τρίπτυχο στο οποίο η Ύπατη Αρμοστεία μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία της" υπογράμμισε ο κ. Ξυδάκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης