Τι απαντά το ΓΕΣ για το «πάρτι ημετέρων» στα hot spot που αποκάλυψε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Τι απαντά το ΓΕΣ για το «πάρτι ημετέρων» στα hot spot που αποκάλυψε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Το ΓΕΣ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο, καθώς τη σίτιση των προσφύγων δεν έχει αναλάβει η εταιρεία της οικογένειας Τάπα, αλλά μία εταιρεία από την Κόρινθο

Τι απαντά το ΓΕΣ για το «πάρτι ημετέρων» στα hot spot που αποκάλυψε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Απίστευτο και όμως αληθινό... Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) και όχι το αρμόδιο υπουργείο Μετανάστευσης, ή άλλη αρμόδια κυβερνητική ή κρατική αρχή, απάντησε στις καταγγελίες της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτης Σταμπουλή, ότι τη σίτιση των μεταναστών στο hot spot των Σερρών, έχει αναλάβει κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και ότι μάλιστα ο υπεργολάβος-σιτιστής των προσφύγων, ελέγχεται για τις υπηρεσίες που προσφέρει από τη θυγατέρα του!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ, δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο, αφού τη σίτιση των προσφύγων που φιλοξενούνται στις Σέρρες, δεν έχει αναλάβει η εταιρεία της οικογένειας Τάπα, αλλά μία άλλη εταιρεία από την Κόρινθο με την επωνυμία
CORINTHIAN PALACE CATERING A.E.

Διαβάστε εδώ όσα κατήγγειλε η κυρία Σταμπουλή...

Με άλλα λόγια, το ΓΕΣ διαψεύδει τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, εκδίδοντας το δελτίο Τύπου που ακολουθεί: 
«Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου περί καταγγελιών για σκάνδαλο σε διαγωνισμό σίτισης μεταναστών στις Σέρρες, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
Κλείσιμο

1.    Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 96 του Ν. 4368/16, έχουν ανατεθεί στις ΕΔ οι αρμοδιότητες σύναψης και υλοποίησης παρακολούθησης συμβάσεων με αντικείμενο τη σίτιση προσφύγων – μεταναστών στα υφιστάμενα Κέντρα – Δομές Φιλοξενίας.

2.    Μέχρι την 19 Αυγούστου 2016, η σίτιση των 420 προσφύγων που φιλοξενούνται στη Δομή Φιλοξενίας στην Παλαιά Γεωργική Σχολή Σερρών πραγματοποιούνταν με μέριμνα της στρατιωτικής υπηρεσίας (παροχή συσσιτίου από το 10ο Σύνταγμα Πεζικού).

3,     Την 20 Αυγούστου 2016, με διαταγή του ΓΕΣ (Αναρτητέα στο Διαδίκτυο με ΑΔΑ: 66ΧΝ6-ΔΣ4 της 09 Αυγούστου 2016), αναλήφθηκε η υποχρέωση της σίτισης μέχρι το τέλος Αυγούστου, από εταιρεία catering (CORINTHIAN PALACE CATERING A.E.), μετά από έγκριση δέσμευσης πίστωσης 29.350 Ευρώ και τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού.

4,    Με διαταγή του ΓΕΣ αναρτητέας στο διαδίκτυο της 10 Αυγούστου 2016, εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης 88.050 Ευρώ  για τη σίτιση των προσφύγων από εταιρία catering, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται όμως ότι η  διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου για το υπόψη θέμα ακυρώθηκε διότι, από την 08 Αυγούστου 2016 δημοσιεύθηκε ο νέος νόμος 4412/16 (Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών) και εκδόθηκε νέα διαταγή για τη διενέργεια του διαγωνισμού, με βάση τη νέα νομοθεσία.

Συνταγματάρχης Νικόλαος Φανιός
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης