Πανελλαδικές: Την Τετάρτη η ανακοίνωση των βάσεων

Πανελλαδικές: Την Τετάρτη η ανακοίνωση των βάσεων

Αναμένεται άνοδος στις ιατρικές και παραϊατρικές σχολές, πτώση στις Πολυτεχνικές, αυξομειώσεις στις ανθρωπιστικές σχολές

Πανελλαδικές: Την Τετάρτη η ανακοίνωση των βάσεων
Το πρωί της Τετάρτης θα ανακοινωθούν τελικά οι βάσεις εισαγωγής και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, μολονότι νωρίτερα η Σία Αναγνωστοπούλου μιλούσε για ανακοίνωση την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Οι φετινές βάσεις αν και δεν μπορούν να συγκριθούν με τις περσινές, αναμένεται να περιέχουν άνοδο των ιατρικών και των παραϊατρικών σχολών αλλά και πτώση των Πολυτεχνικών.

Αντίθετα αυξομειώσεις αναμένονται στις ανθρωπιστικές σχολές ενώ άνοδος αναμένεται και στις βάσεις Πυροσβεστικών και Αστυνομικών σχολών.

Κλείσιμο
Αναλυτικά οι βάσεις σε κάθε πεδίο αναμένεται να κυμανθούν ως εξής

- Στο 1ο επιστημονικό πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών οι βάσεις εισαγωγής θα παρουσιάσουν αυξομειώσεις. Οι αυξομειώσεις αυτές θα αφορούν κυρίως στις Φιλοσοφικές και Ψυχολογικές σπουδές.

- Στο 2ο επιστημονικό πεδίο το πλέον χαρακτηριστικό στοιχείο είναι οι πολύ καλές,σχεδόν άριστες επιδόσεις σε παραδοσιακά δύσκολα μαθήματα, όπως η φυσική. Στις Πολυτεχνικές σχολές πάντως αναμένεται πτώση, η οποία θα μεγαλώνει όσο κατεβαίνουμε προς τις πιο χαμηλόβαθμες σχολές.

- Στο 3ο επιστημονικό πεδίο η πολύ καλή εικόνα σε Φυσική, Χημεία και Βιολογία διατηρεί τις βάσεις στις περιζήτητες Ιατρικές στο ύψος τους οδηγώντας τις σε πολλές περιπτώσεις και σε άνοδο. Η αύξηση των βάσεων στο 3ο επιστημονικό πεδίο θα θα συμπαρασύρει προς τα πάνω τις Παραιατρικές (Νοσηλευτικά τμήματα και ΤΕΙ) και τις Γεωπονικές σχολές.

- Στο 4ο επιστημονικό πεδίο στο οποίο ένα εντυπωσιακό ποσοστό μαθητών των Ανθρωπιστικών σπουδών περίπου 67% έγραψε στα Μαθηματικά της Γενικής Παιδείας κάτω από τη βάση.

- Στο 5ο επιστημονικό πεδίο των σχολών Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων λόγω των χαμηλών επιδόσεων των υποψηφίων στα Μαθηματικά, με ποσοστό περίπου 78% των υποψηφίων έγραψαν κάτω από τη βάση.

Από πέρσι πάντως οι εγγραφές των επιτυχόντων έγιναν και με το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής προεγγραφής και της αποστολής των δικαιολογητικών εγγραφής, χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στα τμήματα επιτυχίας, προκειμένου να μην έχουν οι φοιτητές το κόστος μετακίνησης.

Δείτε βίντεο: Πανελλήνιες : Ανακοινώνονται οι βάσεις - αυξομειώσεις σε όλα τα πεδία 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης