Ναυάγησε ιστορικό πλοίο στη Νίσυρο

Ναυάγησε ιστορικό πλοίο στη Νίσυρο

Δείτε φωτογραφίες - Το 109 ετών «Neptun» λειτουργούσε ως τουριστικό αξιοθέατο στο νησί λόγω της σπάνιας κατασκευής του - Ο γερμανικής καταγωγής διαχειριστής του κρατείται από το Λιμενικό, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης του 

Ναυάγησε ιστορικό πλοίο στη Νίσυρο
Κάτω από τα νερά της Νισύρου βρίσκεται ιστορικό πλοίο που ναυάγησε στις 16 Αυγούστου, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στο λιμάνι του νησιού. 

Πρόκειται για το 109 ετών «Neptun», το οποίο βρισκόταν εδώ και δέκα χρόνια στους Πάλους Νισύρου και αποτελούσε τουριστικό μνημείο σπάνιας ομορφιάς τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.  Κατά πληροφορίες ωστόσο, το πλοίο προοριζόταν να μεταφερθεί σε ναυτικό μουσείο στο εξωτερικό, καθώς το πολύτιμο ξύλο από το οποίο είχε κατασκευαστεί ήταν σπάνιας προέλευσης, ενώ η 75 ετών μηχανή του θεωρείτο κειμήλιο για την επιστημονική ιστορία της μηχανολογίας.

Την τελευταία δεκαετία ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του αιγαιοπελαγίτικου νησιού. Οι τουρίστες που επισκέπτονταν την ηφαιστειογενή περιοχή στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων, γοητευμένοι από την ιστορία του είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο εσωτερικό του πλοίου που έναν αιώνα πριν μετέφερε προϊόντα στα τουρκικά παράλια, ακόμα και να κάνουν ολιγόλεπτη θαλάσσια βόλτα με αυτό. Από το 1907 μέχρι το 1942 το «Neptun» ήταν ναυλομένο σε δρομολόγιο μεταφοράς πάγου από τη Σουηδία στην Αγγλία. Στη συνέχεια πέρασε τον Ατλαντικό και μπήκε στη Μεσόγειο φτάνοντας στη Ρόδο, όπου άλλαξε ιδιοκτησία. Μεταφέρθηκε στην Αίγυπτο απ’ όπου πέρασε στο Σουδάν και χρησιμοποιήθηκε για επιστημονικές έρευνες. Έπειτα βρέθηκε στα παράλια της Τουρκίας για ναύλο και κατέληξε στη Νίσυρο.

Κλείσιμο
Τα ιστορικής κατασκευής ξύλα του, ωστόσο, «υποχώρησαν» μετά από 109 έτη από τη ναυπήγησή του, υπό άγνωστες συνθήκες. 

Τη διαχείρισή του είχε αναλάβει γερμανική εταιρεία, της οποίας ο ιδιοκτήτης αναζητείται από τις αρμόδιες Αρχές. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, μέχρι στιγμής από το Λιμενικό κρατείται ένας άνδρας, επίσης γερμανικής καταγωγής, συνεργάτης της ιδιοκτήτριας εταιρείας στην οποία θα επιβληθεί και πρόστιμο για μόλυνση του περιβάλλοντος. 

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται τόσο η ανακριτική διαδικασία από νομικούς εκπροσώπους της ασφαλιστικής εταιρείας, όσο και η διαδικασία ανέλκυσης του ιστορικού πλοίου στο λιμάνι της Νισύρου. 














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης