18 χρόνια μετά διορίζονται 1.720 επιτυχόντες ΑΣΕΠ!

18 χρόνια μετά διορίζονται 1.720 επιτυχόντες ΑΣΕΠ!

434 επιτυχόντες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), 243 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και 1.043 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) κατανέμονται σε θέσεις των υπουργείων Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας, Εργασίας και Πολιτισμού

18 χρόνια μετά διορίζονται 1.720 επιτυχόντες ΑΣΕΠ!
Το διορισμό στο Δημόσιο 1.720 επιτυχόντων διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που είχε γίνει το... 1998 υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Τι κι αν έχουν περάσει τόσα χρόνια; Τι κι αν ένας που πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ το 1998 θα μπορούσε να είναι και 50 ετών; Αυτοί οι άνθρωποι θα διοριστούν έτσι απλά, χωρίς να λάβουν κάποια αποζημίωση για τις χαμένες δεκαετίες της ζωής τους.

Οι επιτυχόντες θα κατανεμηθούν σε πέντε υπουργεία και σε εποπτευόμενους φορείς τους. Η σχετική απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί σύντομα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Κλείσιμο
Η σχετική απόφαση, την οποία υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης, αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες στο ΦΕΚ.

Ο δρόμος της επαγγελματικής αποκατάστασης για τους 1.720 επιτυχόντες άνοιξε τον περασμένο Μάιο με την προκήρυξη 1ΕΓ/2016, στην οποία ζητήθηκε η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων δημοσίων υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του δημόσιου τομέα.

Ως εκ τούτου, 434 επιτυχόντες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), 243 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και 1.043 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) κατανέμονται σε ισάριθμες οργανικές θέσεις των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (υπηρεσίες πρώτης υποδοχής και ασύλου), Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (εισαγγελίες πρωτοδικών, πρωτοδικεία, ειρηνοδικεία, εφετεία, φυλακές κ.λπ.), Υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας), Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (κεντρική υπηρεσία, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ.λπ.) και Πολιτισμού και Αθλητισμού (κεντρική υπηρεσία, μουσεία, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών κ.λπ.).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης