Στο υπουργείο Δικαιοσύνης το τουρκικό αίτημα για έκδοση των «8»

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης το τουρκικό αίτημα για έκδοση των «8»

Παρελήφθη χθες και προωθήθηκε αυθημερόν

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης το τουρκικό αίτημα για έκδοση των «8»
Χθες παρελήφθη από το υπουργείο Εξωτερικών το τουρκικό αίτημα δικαστικής έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών που επέβαιναν στο στρατιωτικό ελικόπτερο. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές το αίτημα προωθήθηκε αυθημερόν στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Τουρκία από την πρώτη στιγμή είχε κάνει γνωστό ότι απαιτεί την έκδοση των οχτώ στρατιωτικών ενώ είχε υπάρξει και
σχετική τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, του Νίκου Κοτζιά και του Μεβλέτ Τσαβούσογλου.

Κλείσιμο
Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Star είχε τοποθετήσει τους οχτώ στρατιωτικούς στον στενό πυρήνα των επίδοξων πραξικοπηματιών υποστηρίζοντας ότι φέρονται να ανήκουν στην ομάδα  των κομάντος που πήγε να σκοτώσει τον Ερντογάν


Οι οχτώ στρατιωτικοί πάντως έχουν καταθέσει αίτηση για χορήγηση ασύλου - θα εξεταστεί μετά απο δυο αναβολές στις 19 Αυγούστου από την Επιτροπή Ασύλου - υποστηρίζοντας ενώπιον του δικαστηρίου της Αλεξανδρούπολης όπου οδηγήθηκαν στις 21 Ιουλίου ότι τη νύχτα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος είχαν φύγει από τη βάση τους για να πάνε στην Κωνσταντινούπολη και να πάρουν τραυματίες. 

Ωστόσο, όπως υποστήριξαν, εκεί δέχτηκαν επίθεση με αποτέλεσμα να γυρίσουν πίσω στη βάση. Επιστρέφοντας στη βάση δέχτηκαν -όπως είπαν- και άλλα πυρά με αποτέλεσμα να αποφασίσουν να φύγουν άρον-άρον από την χώρα τους και να πετάξουν ως την Ελλάδα.

Πριν από λίγες ημέρες το CNN Turk είχε παρουσιάσει το περιεχόμενο του κατηγορητηρίου σε βάρος των 8 υποστηρίζοντας πως αναφέρει ότι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που διασυνδέονται με την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Αυγούστου και προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Sikorsky S70  στις 16 Ιουλίου, διέπραξαν τα εγκλήματα «παραβίασης του συντάγματος δια βίας, απόπειρας δολοφονίας εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας, επίθεση εναντίον του νομοθετικού οργάνου και της κυβέρνησης και ένοπλη ομαδική λεηλασία τη νύχτα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης