Αυτός είναι ο 77χρονος που συνελήφθη για την τραγωδία στην Αίγινα

Αυτός είναι ο 77χρονος που συνελήφθη για την τραγωδία στην Αίγινα

Λίγο μετά τις 8 βγήκε από το Λιμεναρχείο Αίγινας - Οδηγείται στα δικαστήρια του Πειραιά για να δώσει απαντήσεις για όσα προκάλεσαν το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στο στενό της Μονής

Αυτός είναι ο 77χρονος που συνελήφθη για την τραγωδία στην Αίγινα
Την πόρτα του Λιμεναρχείου Αίγινας προκειμένου να οδηγηθεί στα δικαστήρια του Πειραιά πέρασε λίγο μετά τις 8 το πρωί ο 77χρονος που συνελήφθη ως ο χειριστής του ταχυπλόου που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα
.

Ο 77χρονος αναμένεται να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα για την ανείπωτη τραγωδία με τους τέσσερις νεκρούς - ανάμεσά τους και ένα κορίτσι 5 ετών - και τους 16 τραυματίες το μεσημέρι της Τρίτης στο στενό της Μονής.

Κλείσιμο
Χωρίς να πει κάτι ο οδηγός του ταχυπλόου για τον οποίο μαρτυρίες αναφέρουν ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε πρόσφατα νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Αθήνας 
οδηγήθηκε από τους Λιμενικούς στο λιμάνι προκειμένου από εκεί να κατευθυνθεί στον Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της κράτησης του στο Λιμεναρχείο και εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει χρειάστηκε να του χορηγηθεί κρεβάτι το οποίο οι Λιμενικοί έφεραν στις 2 τα ξημερώματα προκειμένου να αναπαυθεί ενώ τον επισκέφθηκε και γιατρός προκειμένου να τον εξετάσει διότι όπως είπε στους άνδρες του Λιμενικού δεν ένοιωθε καλά. Παράλληλα εσπευσμένα ήρθε στην Αίγινα την Τρίτη και η κόρη του, η οποία έμεινε μαζί του όλο το βράδυ.

Ο 77χρονος οδηγείται στο δελφίνι που θα τον μεταφέρει στον Πειραιά



Οι πρώτες φωτογραφίες του 77χρονου μετά την έξοδό του από το Λιμεναρχείο της Αίγινας








Το χρονικό της τραγωδίας
Ήταν λίγο μετά τις 13:00 όταν ένα από τα καΐκια του νησιού εκτελούσε δρομολόγιο από την περιοχή της Πέρδικας στο νησάκι απέναντι από την Αίγινα, την Μονή, προκειμένου να απολαύσουν το μπάνιο τους οι επιβαίνοντες. Η μοίρα φαίνεται όμως πως είχε άλλα σχέδια  και το ηλιόλουστο πρωινό στη θάλασσα έμελλε να βαφτεί με αίμα, αφού για άγνωστη αιτία ένα ταχύπλοο σκάφος έπεσε πάνω στο καΐκι βυθίζοντας στο πένθος και τη θλίψη τις οικογένειες των τεσσάρων θυμάτων. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μαζί με τον χειριστή του ταχύπλοου, που ήταν και πρώην ιδιοκτήτης του σκάφους, βρίσκονταν άλλα τρία άτομα εκ των οποίων οι δύο ηλικίας 85 και 65 ετών. Ο ίδιος, ο 77χρονος φέρεται να είχε μεταβιβάσει το σκάφος σε έναν Βρετανό υπήκοο, ο οποίος όμως την ώρα του δυστυχήματος δεν επέβαινε στο σκάφος. 

Αυτό είναι το ταχύπλοο που εμβόλισε το μικρό τουριστικό σκάφος





Τα συντρίμμια από το μικρό τουριστικό σκάφος που εμβολίστηκε από το ταχύπλοο





Το καΐκι βρισκόταν νοτιοδυτικά της Αίγινας κατευθυνόμενο προς τη Μονή όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβαίνοντες αντιλήφθηκαν πως το ταχύπλοο κατευθυνόταν κατά πάνω τους έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Κάποιοι από αυτούς φώναζαν, άλλοι έκαναν νοήματα με τα χεριά και ο καπετάνιος του καϊκιού κόρναρε. Μάταια όμως αφού όπως φέρεται να υποστήριξε ο 78χρονος δεν κατάλαβε τίποτα μέχρι τη στιγμή της σύγκρουσης. 

Για περίπου 20 λεπτά οι επιβαίνοντες περιμένουν στη θάλασσα με κάποιους από αυτούς να καταγγέλλουν πως το ταχύπλοο τους χτύπησε και τους εγκατέλειψε ενώ λίγα λεπτά αργότερα ανασύρονται νεκροί 4 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα 5χρονο παιδί ενώ το σκάφος εντοπίζεται από το λιμενικό λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της τραγωδίας ακυβέρνητο.

Στο κέντρο υγείας του νησιού μεταφέρονται οι σοροί του 58χρονου καπετάνιου του καϊκιού, του 5χρονου κοριτσιού και του 44χρονου πατέρα του αλλά και ενός άντρα αγνώστων στοιχείων όπως επίσης και 16 τραυματίες, εκ των οποίων πιο σοβαρά μία γυναίκα 29 ετών αλλοδαπή, με μερικό ακρωτηριασμό αριστερής κνήμης και ένας έφηβος 16 ετών, με τραύματα και επαπειλούμενο αεραγωγό. Αφού τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της 29χρονης και του 16χρονου στην Αθήνα όπως επίσης και άλλων τριών ενηλίκων.

Από τους υπόλοιπους 11 που διακομίστηκαν στο ΚΥ Αίγινας, οι 5 έλαβαν εξιτήριο ενώ οι άλλοι 6 παραμένουν ακόμα για προληπτικούς λόγους. 

Ό,τι απέμεινε από το μικρό τουριστικό σκάφος μεταφέρθηκε στο μώλο της Πέρδικας










Καταγγελία-σοκ για την τραγωδία στην Αίγινα: Το ταχύπλοο τους χτύπησε και τους παράτησε
«Ο μικρός είναι λίγο πιο σοβαρά ο άλλος είναι λίγο καλύτερα. Ο μικρός έχει χτυπήσει στο λαιμό αλλά δεν μας έχουν διευκρινίσει. Ο μεγάλος μας είπε ότι τους χτύπησε το ταχύπλοο στη μέση και ότι τους παράτησε και έφυγε. Δεν πέταξε, ούτε καν σωσίβια», είπε η μητέρα των δύο νεαρών αγοριών που διακομίσθηκαν στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας το μεσημέρι της Τρίτης.

Στην παρέα των δύο αγοριών βρισκόταν και ο αστυνομικός ο οποίος διακομίσθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και ο οποίος φέρει κάταγμα στο πόδι του. 



Συγκλονιστική μαρτυρία:  «Αν δεν σηκωνόμουν από τη θέση μου, θα ήμουν νεκρός» 

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Κώστα Γεωργιάδη, ο οποίος διασώθηκε από τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα.

«Κανείς δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Καθόμουν ακριβώς μπροστά από τη γέφυρα. Καθόμουν μόνος μου, δεξιά ήταν ο γαμπρός μου, αριστερά ένα παιδί, το οποίο έβγαλε αργότερα τον ώμο του και έχασε τους φίλους του και στο αριστερό μου χέρι καθόταν η κόρη μου, η κοπέλα μου και η αδερφή μου. Πίσω, πρίμα, ήταν ο πατέρας μου, μόνος του» αφηγείται αρχικά.

Και συνεχίζει: «Το καΐκι έτρεχε. Εγώ το μεταφράζω στα 60 με 70 χιλιόμετρα. Ερχόταν με τη μούρη όρθια, χτύπησε με τέρμα γκάζια! Πέντε μέτρα πριν, όταν εγώ σηκώθηκα για να φύγω, άκουσα τη μία μπουρού (κόρνα) που πρέπει να βάρεσε αυτός. Έπεσα στη θάλασσα κατευθείαν για να σωθώ. Επειδή έχασα τα γυαλιά μυωπίας, δεν έβλεπα σχεδόν τίποτα. Δεν έβλεπα τους δικούς μου. Ευτυχώς η κόρη μου, 9 ετών, γαντζώθηκε πάνω μου στη θάλασσα και φώναζε "συγγνώμη μπαμπά". Αν δεν σηκωνόμουν από τη θέση μου, θα με είχε πάρει το σκάφος μαζί του. Θα ήμουν νεκρός, τώρα. Ευτυχώς όλοι οι δικοί μου είναι καλά».  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης