Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κάρυστο

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κάρυστο

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Κέα και Αλιβέρι - Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος σήμερα για εκδήλωση πυρκαγιάς 

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κάρυστο
Μάχη με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους, εντάσεως 8 μποφόρ έδωσαν χθες, Σάββατο, ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή της Καρύστου, στην Εύβοια
, προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σββάτου, ενώ εκκενώθηκε ο οικισμός Πόρτο Λάφια, έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην περιοχή έπνεαν ισχυρότατοι άνεμοι, οι οποίοι ενίσχυαν το μέτωπο της φωτιάς και παράλληλα δυσκόλευαν το έργο των πυροσβεστών. Τα αεροσκάφη τύπου καναντέρ που έδιναν τιτάνια μάχη με τους δυνατούς ανέμους, οι οποίοι δεν επέτρεπαν τις ρίψεις από χαμηλό ύψος, αποσύρθηκαν μόλις νύχτωσε.

Κλείσιμο
Αυτή την ώρα η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο στο σημείο παραμένουν 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα και οκτώ άτομα πεζοπόρο.

Όσον αφορά το Πόρτο Λάφια, η περιοχή εκκενώθηκε με εισήγηση της Πυροσβεστικής προς τις τοπικές αρχές, προκειμένου να προφυλαχθούν οι κάτοικοι. Σύμφωνα με αναφορές, έχουν υποστεί ζημιές σε αυλές και χώρους υποστήριξης αρκετές εξοχικές κατοικίες, ενώ ένα σπίτι έχει υποστεί σοβαρή ζημιά και στη σκεπή του.











Πυρκαγιές σε Εύβοια και Κέα 

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Εύβοια, αυτή τη φορά στο νότιο τμήμα της και συγκεκριμένα κοντά στο Αλιβέρι, στην περιοχή Αργυρό. Η φωτιά είναι σε ύφεση ενώ στο σημείο επιχειρούν 14 οχήματα της Πυροσβεστικής, με 34 πυροσβέστες και οκτώ άτομα πεζοπόρο. 

Σε ύφεση είναι και η πυρκαγιά στην περιοχή Αστράς στην Κέα. Στο σημείο επιχειρούν 15 εθελοντές και πέντε πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Και σήμερα κίνδυνος για πυρκαγιές 


Σημειώνεται ότι η πυροσβεστική υπηρεσία ανάρτησε μήνυμα στο λογαριασμό της στο Twitter εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες να μην ανάβουν υπαίθριες ψησταριές στους θερινούς μήνες. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης