Κύπρος: Εντοπίστηκε ποσότητα-ρεκόρ 156 κιλών κοκαΐνης

Κύπρος: Εντοπίστηκε ποσότητα-ρεκόρ 156 κιλών κοκαΐνης

Ο εισαγωγέας είναι Κύπριος ο οποίος καταζητείται - Τα ναρκωτικά θα επανεξάγονταν μαζί με τις γεννήτριες και τελικός προορισμός ήταν η Ολλανδία

Κύπρος: Εντοπίστηκε ποσότητα-ρεκόρ 156 κιλών κοκαΐνης
Τη μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου εντόπισε την Πέμπτη αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας στο νησί της Αφροδίτης.

Όπως διαπιστώθηκε μετά το ζύγισμα πρόκειται για 156 κιλά κοκαΐνης άριστης ποιότητας αξίας 15 εκ ευρώ. Όταν τα ναρκωτικά θα διοχετεύονταν στην αγορά των ναρκομανών νοθευμένα το κέρδος για τους εμπόρους θα διπλασιαζόταν και θα εκτοξευόταν στα 30 εκ ευρώ. 

Η αστυνομία διαπίστωσε πως τα ναρκωτικά ήταν μέσα σε κρύπτη από μόλυβδο που είχε κατασκευαστεί μέσα στο ντεπόζιτο καυσίμων ηλεκτρογεννητριών. Οι συσκευασίες έφεραν λογότυπο και barcode που παραπέμπει σε οργανωμένη επιχείρηση διακίνησης κοκαΐνης. Τα ναρκωτικά εισήχθησαν από την Χιλή και πριν φτάσουν στη Κύπρο είχαν περάσει από δυο ακόμη ευρωπαϊκές χώρες. 

Ο εισαγωγέας είναι Κύπριος ο οποίος καταζητείται. Τα ναρκωτικά θα επανεξάγονταν μαζί με τις γεννήτριες και τελικός προορισμός ήταν η Ολλανδία. Μια ποσότητα θα έμενε στη Κύπρο για τη ντόπια αγορά.  Είναι αξιοσημείωτο ότι τα ντεπόζιτα καυσίμων των γεννητριών μέσα στα οποία είχε κρυφτεί η κοκαΐνη ήταν γεμάτα με πετρέλαιο, ώστε να δικαιολογείται το βάρος και να καθίσταται πιο δύσκολος ο εντοπισμός των ναρκωτικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης