Κρήτη: Θηροφύλακες έσωσαν λαγό που πιάστηκε σε παγίδα λαθροθήρα!

Κρήτη: Θηροφύλακες έσωσαν λαγό που πιάστηκε σε παγίδα λαθροθήρα!

Οι τέσσερις μεταλλικές παγίδες που είχε στήσει ο λαθροθήρας μέσα σε μια αγροτική έκταση της ιδιοκτησίας του, εντοπίστηκαν από άνδρες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Λαισθίου

Κρήτη: Θηροφύλακες έσωσαν λαγό που πιάστηκε σε παγίδα λαθροθήρα!
Αν τα... λαγοπόδαρα θεωρούνται γούρικα, ο λαγός που πιάστηκε σε μια από τις παγίδες που είχε στήσει ένας λαθροθήρας σε περιοχή του Λασιθίου είχε τύχη «βουνό»! Κι αυτό, γιατί οι θηροφύλακες τον βρήκαν ζωντανό και με... ακέραια τα τέσσερα πόδια του και τον απελευθέρωσαν!

Οι τέσσερις μεταλλικές παγίδες που είχε στήσει ο λαθροθήρας μέσα σε μια αγροτική έκταση της ιδιοκτησίας του, εντοπίστηκαν από άνδρες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Λαισθίου και θηροφύλακες των κυνηγετικών συλλόγων Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου και Νεάπολης. Οι τρεις ήταν κενές, αλλά στην τέταρτη είχε πιαστεί ο λαγός και ο λαθροθήρας συνελήφθη τη στιγμή που πήγαινε να τον παραλάβει!

Στην αγροικία του δράστη ένα νόμιμο μονόκαννο κυνηγετικό όπλο με 22 πλήρη φυσίγγια και μια κυνηγετική καραμπίνα για την οποία είχε άδεια, αλλά είχε αφαιρέσει τον μειωτήρα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου που του άσκησε δίωξη για παράνομη θήρα και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ ο... τυχερός λαγός απελευθερώθηκε στο καταφύγιο του φράγματος Μπραμιανών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης