Εγκαινιάστηκε η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

Εγκαινιάστηκε η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

Είναι η 8η ανάπλαση παιδιατρικής κλινικής -Η ανάπλαση έγινε με τη χορηγία του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ύψους 450.000 ευρώ

 Εγκαινιάστηκε η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ
Μετά τα εγκαίνια των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών Π. Α. Κυριακού, οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» εγκαινίασαν την ανάπλαση της 8ηςκατά σειρά Παιδιατρικής Κλινικής στην Ελλάδα, στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.
 
Η ανάπλαση έγινε με τη χορηγία του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ύψους 450.000 ευρώ. Τη μελέτη εκπόνησε ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Δόβας. Οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» εκτός από Φορέας Υλοποίησης του έργου, συνέβαλαν στον εξοπλισμό και το διάκοσμο της κλινικής με την επιμέλεια της εικαστικού Σάντρας Στεφανίδου, η οποία προσέφερε τις υπηρεσίες της εθελοντικά. 
 
Πρόκειται για μια υπερσύχρονη και πλήρως εξοπλισμένη Παιδιατρική Κλινική και είναι η πρώτη ουσιαστική παρέμβαση στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, που άρχισε να λειτουργεί το 1953, ανέφερε στην ομιλία του ο Διοικητής του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ  Αναστάσιος Σπανός, ενώ η η Διευθύντρια της Β΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής Μαρία Χατζηστυλιανού, μίλησε για τις ανάγκες που θα εξυπηρετεί πλέον η Παιδιατρική Κλινική, η οποία εκτείνεται σε χώρο 430 τμ. και υποδέχεται κάθε χρόνο περισσότερα από 3.000 παιδιά από τη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο.
 
Κλείσιμο


Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Χρήστος Καθάριος, τόνισε πως «Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δίνει τη δυνατότητα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης να έχει τις κατάλληλες υποδομές, ώστε να μπορεί να επιτελεί το έργο του, ένα έργο πολύ χρήσιμο αφού πρόκειται για παιδιά».
 
Η Πρόεδρος της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» Γιολάντα Βλάχου στην ομιλία της αναφέρθηκε στο πρόγραμμα με το διακριτικό τίτλο «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ», το οποίο υποστηρίζει έμπρακτα τα νοσηλευόμενα παιδιά, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα βελτιωμένων συνθηκών νοσηλείας, επισημαίνοντας ότι, «Παραδίδουμε μια πραγματικά υπερσύχρονη Παιδιατρική Κλινική στα παιδιά, γιατί πιστεύουμε ότι όλα τα  παιδιά έχουν ίσα δικαιώματα σε αυτόν  τον κόσμο και ιδιαίτερα ίσα δικαιώματα στην Υγεία και την Παιδεία».
Τον αγιασμό τέλεσε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, Πατέρας Μιχαήλ.
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. Περικλής Μήτκας, ο Υποδιοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης Δημήτριος Τσαλικάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, καθηγητές Πανεπιστημιακών Κλινικών, καθώς και εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και της «Ανοιχτής Αγκαλιάς».  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης