Αποψιλώνουν το «Αττικόν» από προσωπικό και το στέλνουν άρον άρον στο νοσοκομείο Σαντορίνης

Αποψιλώνουν το «Αττικόν» από προσωπικό και το στέλνουν άρον άρον στο νοσοκομείο Σαντορίνης

Έχουν ήδη δρομολογηθεί οι αποσπάσεις δύο νοσηλευτών  – άγνωστο για πόσο διάστημα – ενώ ασαφής παραμένει ο αριθμός των γιατρών που θα μετακινηθεί 

Αποψιλώνουν το «Αττικόν» από προσωπικό και το στέλνουν άρον άρον στο νοσοκομείο Σαντορίνης
Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων του νοσοκομείου «Αττικόν» πυροδοτεί η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να αποψιλώσει το ήδη ελλειμματικό νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό με αποσπάσεις-εξπρές και να το στείλει για να καλύψει τα κενά στο νοσοκομείο Σαντορίνης. 

«Παίρνουν προσωπικό από το "Αττικόν" των 350 κενών οργανικών θέσεων, των ράντζων, της αναβολής χειρουργείων, των κλειστών κλινών ΜΕΘ, των κλειστών πτερύγων, των διασωληνωμένων στους διαδρόμους, των χιλιάδων οφειλόμενων ρεπό λόγω έλλειψης προσωπικού και το στέλνουν στη Σαντορίνη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ήδη δρομολογήσει τις αποσπάσεις δύο νοσηλευτών  – άγνωστο για πόσο διάστημα – ενώ ασαφής παραμένει ο αριθμός των γιατρών που θα μετακινηθούν στο νοςοκομείο Σαντορίνης. Πηγές του "Αττικόν" αναφέρουν ότι ήδη έχουν ετοιμαςτεί οι αποςπαςεις ενός αναιςθηςιολόγου και ενός γυναικολόγου. 
«Ξεκινάνε ένα νοσοκομείο με όρους και νομικό καθεστώς Ανώνυμης Εταιρείας, με πρωθυπουργικά εγκαίνια και όλα τα «ταρατατζούμ», ισχυριζόμενοι ότι έχει την εποπτεία το δημόσιο (όπως και στα λιμάνια, στα τραίνα, στο Ελληνικό και σε τόσα άλλα, που η «εποπτεία» του δημοσίου κάθε άλλο παρά προστάτεψε από το μπιρ παρά ξεπούλημά τους). Για να το λειτουργήσουν και να δείξουν επικοινωνιακό πρόσωπο «ετοιμότητας» δεν προσλαμβάνουν προσωπικό αλλά ξεδοντιάζουν με υπουργικές (εν μια νυκτί) αποφάσεις μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας από γιατρούς και νοσηλευτές», αναφέρουν οι εργαζόμενοι του «Αττικόν». 

Μάλιστα, το Σωματείο καταγγέλλει πώς την ώρα που μόνιμο προσωπικό μετακινείται με συνοπτικές διαδικασίες απο το νοσοκομείο της Αττικής στο νοσοκομείο Σαντορίνης, μπαίνει στον πάγο η πρόσληψη 13 επικουρικών νοσηλευτών και τραυματιοφορέων διότι "το Αττικόν και η Β' ΔΥΠΕ δεν έχουν τα αντίστοιχα κονδύλια για την πληρωμή τους". 

Κλείσιμο
Με δανεικό προσωπικό το νοσοκομείο Σαντορίνης
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης είχαν καλυφθεί οι 126 θέσεις από τις 185 που είχαν συνολικά προκηρυχθεί. Από το ιατρικό δυναμικό έλειπαν βασικές ειδικότητες όπως αναισθησιολόγος, νεογνολόγος, προσωπικό αιμοδοσίας κα. Κατά τη δεύτερη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι στο νοσοκομείο δεν μπορούσαν να γίνουν χειρουργικές επεμβάσεις λόγω προβλήματος στο σύστημα κλιματισμού των χειρουργείων. Οι διακομιδές περιστατικών άρχισαν να γίνονται η μία μετά την άλλη, και στην πράξη το νοσοκομείο λειτουργούσε και λειτουργεί ως νοσοκομείο μόνο στα χαρτιά, καθώς όπως κατήγγειλε εξαρχής η ΠΟΕΔΗΝ ουσιαστικά το Κέντρο Υγείας της Σαντορίνης μεταφέρθηκε σε καλύτερο κτήριο.
 
Ο ρόλος της διευθύντριας Ιατρικής υπηρεσίας του «Αττικόν»
Οι αποσπάσεις των γιατρών και των νοσηλευτών γίνονται προφανώς και με τη σύμφωνη γνώμη του διοικητή του νοσοκομείου, του μηχανολόγου κ. Κωνσταντίνου Δραγώνα. Σημαντική όμως αποδεικνύεται πως ήταν και η συμβολή της διευθύντριας Ιατρικής υπηρεσίας, καθηγήτριας Αναισθησιολογίας και διευθύντριας του τμήματος Αναισθησιολογίας κυρίας Γεωργίας Γερολουκά- Κωστοπαναγιώτου, η οποία σημειωτέον είναι και σύζυγος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Φωκίδα, κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου.

Το Σωματείο Εργαζομένων της χρέωνει «ρόλο επιστημονικού συνεργάτη της κυβέρνησης και υπεύθυνου για τις «μεταγγίσεις» προσωπικού από τα νοσοκομεία των Αθηνών στη Σαντορίνη». Όπως αναφέρουν, μάλιστα, "έχει σοβαρή ευθύνη για την ανοχή (να μην πούμε καθοδήγηση) στη συνεχή αποψίλωση του νοσοκομείου στο οποίο μάλιστα εργάζεται. Γι αυτό συμμετείχε σε όλες τις φιέστες των εγκαινίων και των “προετοιμασιών” στη Σαντορίνη μαζί με τους υπουργούς». Σύμφωνα με τις αποφάσεις που είχαν αναρτηθεί στη Διαύγεια η κυρία Κωςτοπαναγιώτου συμπεριλαμβανόταν στην πολυμελή αποστολή που συνόδεψε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας στα εγκαίνια του νοσοκομείου στις 15 Ιουλίου, με την παρουςία της να ξενίζει  δεδομένου ότι υπήρχε στην αποστολή τόσο η διοικήτρια της Β´ Υγειονομικής Περιφέρειας όσο και ο διοικητής του «Αττικόν». 

Χρήστος Κέλλας: Απόφαση ανευθυνότητας η απόφαση Πολάκη 
Ο  Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, για την απόσπαση γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού από τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία της Αττικής στο νοσοκομείο της Σαντορίνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά το φιάσκο του κ. Τσίπρα που σαν ‘’αριστερός Μαυρογυαλούρος’’  εγκαινίασε στη Σαντορίνη νοσοκομείο χωρίς γιατρούς – παρά μόνο εκείνους του Κέντρου Υγείας – ο κ. Πολάκης κατρακυλά σε άλλη μια απόφαση ανευθυνότητας. Μετακινεί από τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία της Αττικής γιατρούς και νοσηλευτές για να καλύψει κάποιες από τις κενές θέσεις του νοσοκομείου Σαντορίνης. Τελικά, το μόνο που ξέρει καλά ο κ. Υπουργός είναι να δημιουργεί και όχι να λύνει προβλήματα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης