Καταλήψεις φέρνει η εκκένωση των... καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη

Καταλήψεις φέρνει η εκκένωση των... καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη

Μετά την αστυνομική επιχείρηση σε τρία υπό κατάληψη κτίρια αντιεξουσιαστές κατέλαβαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα και το γραφείο της Όλγας Γεροβασίλη στα Γιάννενα

Καταλήψεις φέρνει η εκκένωση των... καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη
Μπροστά σε ένα διαφαινόμενο κύμα καταλήψεων σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών του βρίσκεται η αστυνομία, μετά την εκκένωση των τριών υπό κατάληψη κτιρίων στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ταυτόχρονα, όμως, αντιεξουσιαστές καλούν σε συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας για την αστυνομική επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη 74 ατόμων στη Θεσσαλονίκη.

Ηδη, ελάχιστες ώρες μετά την
επιχείρηση- σκούπα της ΕΛΑΣ, αντιεξουσιαστές προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατία, στη Θεσσαλονίκη, ενώ σήμερα άλλες ομάδες προχώρησαν στην κατάληψη των γραφείων του κυβερνώντος κόμματος στη Λάρισα και του γραφείου της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, στα Γιάννενα.

Παράλληλα, αντιεξουσιαστές καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα στην Αθήνα (στα Προπύλαια), στις 7 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στα Γιάννενα και τη Λάρισα.
Οι καταληψίες του γραφείου της κ.Γεροβασίλη, μάλιστα, ανήρτησαν κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, υπό τον τίτλο «Ο έχων 2 χιτώνες... να καλεί την αστυνομία», στο οποίο ζητούν να μη διωχθούν οι συλληφθέντες και σημειώνουν: «καταλαμβάνουμε το γραφείο της Όλγας Γεροβασίλη, με σκοπό να δείξουμε την έμπρακτη εναντίωση μας στις θανατοπολιτικές του ελληνικού κράτους, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αφορούν και εμάς».
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης