Αδέλφια φύλαγαν με όπλα 169 χασισόδεντρα στη Λακωνία

Αδέλφια φύλαγαν με όπλα 169 χασισόδεντρα στη Λακωνία

Παρακολουθούσαν τις κινήσεις της Αστυνομίας με ασύρματο πομποδέκτη και έλεγχαν με κιάλια την αγροτοδασική έκταση όπου καλλιεργούσαν την χασισοφυτεία τους

Αδέλφια φύλαγαν με όπλα 169 χασισόδεντρα στη Λακωνία
Παρακολουθούσαν τις κινήσεις της Αστυνομίας με ασύρματο πομποδέκτη δυο αδέλφια από χωριό του Δήμου Ανατολικής Μάνης και έλεγχαν με κιάλια την αγροτοδασική έκταση όπου καλλιεργούσαν την χασισοφυτεία τους, την οποία φύλαγαν με όπλα! Ωστόσο, δεν ξέφυγαν από την αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών από όλη τη Λακωνία.

Το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου βρισκόταν η φυτεία με τα 169 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,5 ως 2,5 μέτρων και καθοδηγούσε τις κινήσεις των χερσαίων δυνάμεων, που αποτελούνταν από αστυνομικούς των τμημάτων Γυθείου, Σκάλας και Βλαχιώτη, της Ασφαλείας Σπάρτης και της Ο.Π.Κ.Ε.. Έτσι, έφτασαν στο χώρο, ξερίζωσαν τα χασισόδεντρα και κατέσχεσαν διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν στην καλλιέργειά τους.

Τα ευρήματα αποκάλυψαν την ταυτότητα των καλλιεργητών, που ήταν δυο αδέλφια ηλικίας 34 και 38 χρόνων από το κοντινό χωριό. Στο σπίτι τους κατασχέθηκε ένα μικρό οπλοστάσιο που περιλάμβανε ένα κυνηγετικό και ένα αεροβόλο όπλο, δύο μαχαίρια, δύο σουγιάδες, μία ξιφολόγχη, δύο κλομπ, τέσσερα φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και δύο θήκες όπλων.

Κλείσιμο
Στην κατοχή των δραστών, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου κατηγορούμενοι για παράβαση των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα, βρέθηκαν ακόμη σπόροι κάνναβης, μια ζυγαριά ακριβείας, ο ασύρματος, τρία ζευγάρια κιάλια και δύο κινητά, ενώ κατασχέθηκαν και 300 ευρώ. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης