ΣΥΡΙΖΑ: «Εγχειρήματα αλληλεγγύης» οι καταλήψεις κτιρίων

ΣΥΡΙΖΑ: «Εγχειρήματα αλληλεγγύης» οι καταλήψεις κτιρίων

Ποινικοποίηση των εγχειρημάτων αλληλεγγύης χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επιχείρηση- σκούπα της Αστυνομίας σε τρία υπό κατάληψη κτίρια στη Θεσσαλονίκη

ΣΥΡΙΖΑ: «Εγχειρήματα αλληλεγγύης» οι καταλήψεις κτιρίων
Την αντίθεσή του στην επιχείριση σκούπα στη Θεσσαλονίκη για την εκκένωση κτιρίων που είχαν καταληφθεί εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας  κριτική στην αστυνομία και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα
. Μάλιστα, στην επίσημη ανακοίνωση του κόμματος οι καταλήψεις κτιρίων χαρακτηρίζονται «εγχειρήματα αλληλεγγύης».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, που τιτλοφορείται «ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του
ΣΥΡΙΖΑ
Κλείσιμο
για την εκκένωση καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη»,
αναφέρεται ότι «η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη μας βρίσκει αντίθετους» και προστίθεται ότι:   «Η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς».


Υπενθυμίζεται, ότι η αστυνομία προχώρησε σήμερα τα ξημερώματα σε συνολικά 75 συλλήψεις ατόμων που βρίσκονταν στους τρεις υπό κατάληψη χώρους στη Θεσσαλονίκη.   

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην εκκένωση  του πρώην ορφανοτροφείου στην οδό Γ. Λαμπράκη στην περιοχή της Τούμπας, του κτιρίου του ΑΠΘ στη συμβολή της οδού Βογατσικού με τη Λεωφόρο Νίκης και της πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Καρόλου Ντηλ 32 - 34, η οποία ανήκει σε ιδιώτη.

Στο κτίριο της οδού Καρόλου Ντηλ έγιναν συνολικά 61 συλλήψεις, στο πρώην Ορφανοτροφείο συνελήφθησαν πέντε άτομα, ενώ στο κτίριο της οδού Βογατσικού εννέα.

Λίγη ώρα μετά την επιχείρηση- σκούπα της Αστυνομίας, αντιεξουσιαστές προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Εγνατία.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης