Ιωάννινα: Στο δάσος έκρυβαν τη λεία 17 διαρρήξεων και κλοπών!

Ιωάννινα: Στο δάσος έκρυβαν τη λεία 17 διαρρήξεων και κλοπών!

Στο αυτοσχέδιο παράπηγμα της σπείρας των Αλβανών βρέθηκαν χρήματα,  κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα κλοπιμαία, μαζί με διαρρηκτικά εργαλεία

Ιωάννινα: Στο δάσος έκρυβαν τη λεία 17 διαρρήξεων και κλοπών!
Ένα αυτοσχέδιο παράπηγμα μέσα σε ένα δάσος έξω από τα Ιωάννινα, ήταν το κρησφύγετο που χρησιμοποιούσαν τα μέλη μιας σπείρας Αλβανών διαρρηκτών που είχαν διαπράξει τουλάχιστον 17 διαρρήξεις και κλοπές από τις αρχές του έτους! Εκεί βρέθηκαν χρήματα,  κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα κλοπιμαία και τα διαρρηκτικά εργαλεία τους μαζί με γάντια, κουκούλες και δύο κινητά.

Οι δράστες επέλεγαν ως στόχους μονοκατοικίες ή διαμερίσματα πρώτου ορόφου οι ένοικοι των οποίων απουσίαζαν και έσπαζαν τον ομφαλό της πόρτας ή παραβίαζαν μπαλκονόπορτες και παράθυρα. Με τη μέθοδό αυτή, διέρρηξαν δώδεκα σπίτια, που έγιναν  στα Ιωάννινα, την Ανατολή, το Σταυράκι, το Κάτω Νεοχωρόπουλο, την Καρδαμίτσια και τα Κάτω Μάρμαρα και άλλα τέσσερα στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων με λεία διάφορα χρηματικά ποσά, κοσμήματα, διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα και ένα μηχανάκι.

Με επιχείρηση της Ασφάλειας, συνελήφθησαν δύο Αλβανοί ηλικίας 26 και 28 χρόνων που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου. Γι' αυτό προέβαλαν αντίσταση όταν εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς. Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, παράνομη είσοδο στη χώρα και αντίσταση με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, περιλαμβάνονται ακόμη ένας 27χρονος Αλβανός και δύο άγνωστοι συνεργοί τους. Η προανάκριση συνεχίζεται για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης της σπείρας. 
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης