Οκτώ συλλήψεις για παρεμπόριο στην Χαλκιδική

Οκτώ συλλήψεις για παρεμπόριο στην Χαλκιδική

Εκατοντάδες είδη «μαϊμού» με τις φίρμες επώνυμων εταιρειών θα έριχναν στην αγορά της κοινότητας Πευκοχώρι στην Χαλκιδική οκτώ Αφρικανοί, οι οποίοι συνελήφθηκαν με αιφνιδιαστική επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφάλειας Πολυγύρου 

Οκτώ συλλήψεις για παρεμπόριο στην Χαλκιδική
Εκατοντάδες είδη «μαϊμού» με τις φίρμες επώνυμων εταιρειών θα έριχναν στην αγορά της κοινότητας Πευκοχώρι στην Χαλκιδική οκτώ Αφρικανοί, οι οποίοι συνελήφθηκαν με αιφνιδιαστική επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφάλειας Πολυγύρου στα δυο καταλύματα που χρησιμοποιούσαν.

Αρχικά εντοπίστηκαν δύο Σενεγαλέζοι ηλικίας 30 και 33χρόνων, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν συσκευασίες με προϊόντα απομίμησης και συνελήφθησαν. Στις έρευνες που έγιναν αμέσως μετά σε δύο διαφορετικούς χώρους που χρησιμοποιούσαν, συνελήφθησαν άλλοι τέσσερις ομοεθνείς τους, ένας Σομαλός και ένας από το Μπενίν ηλικίας 30 ως 61 χρόνων. Κατά την έρευνα, κατασχέθηκαν 1.520 προϊόντα παρεμπορίου με πλαστές φίρμες γνωστών εταιρειών στάμπες των οποίων βρέθηκαν στους χώρους. Πρόκειται για ρούχα, παπούτσια, τσάντες, αξεσουάρ και διακοσμητικά, τα οποία θα καταστραφούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. 

Το παρεμπόριο αποδείχθηκε ιδιαίτερα προσοδοφόρο για τους συλληφθέντες, στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκαν 7.610 ευρώ, 200 δολάρια, 100 κορώνες Σουηδίας, 20 λίρες Αγγλίας και 10 φράγκα Ελβετίας! Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκιδικής άσκησε σε βάρος των οκτώ Αφρικανών δίωξη για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις της νομοθεσίας περί σημάτων, περί αθέμιτου ανταγωνισμού, περί ασκήσεως εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστημάτων και άλλων διατάξεων. Για τον 30χρονο Σενεγαλέζο κινήθηκε διαδικασία διοικητικής απέλασης, αφού δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα για την νόμιμη διαμονή του στην Ελλάδα.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης