Με οδηγίες από τη φυλακή οι απάτες σε Σάμο και Αγαθονήσι

Με οδηγίες από τη φυλακή οι απάτες σε Σάμο και Αγαθονήσι

Ένας 39χρονος έγκλειστος σε φυλακή της χώρας φέρεται ως «εγκέφαλος» στα τέσσερα περιστατικά απάτης με θύματα ανυποψίαστους πολίτες 

Με οδηγίες από τη φυλακή οι απάτες σε Σάμο και Αγαθονήσι
Ένας 39χρονος έγκλειστος σε φυλακή της χώρας φέρεται ως «εγκέφαλος» στα τέσσερα περιστατικά απάτης με θύματα ανυποψίαστους πολίτες στη Σάμο και το Αγαθονήσι. Δυο νεαροί συνεργοί του προσποιούνταν τους τραπεζικούς υπαλλήλους και προειδοποιούσαν για δήθεν επικείμενο «κούρεμα» καταθέσεων. 

Οι απάτες εξιχνιάστηκαν από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Πυθαγορείου και της Ασφαλείας Σάμου, που ταυτοποίησαν έναν 23χρονο ως τον άγνωστο που επικοινώνησε τηλεφωνικά με έναν 48χρονο κάτοικο του Αγαθονησίου και τον έπεισε να του καταβάλλει 5.000 ευρώ σε επιταγή για να τα καταθέσει σε δήθεν... ασφαλή λογαριασμό. Στο πλαίσιο των ερευνών, ο 23χρονος συνελήφθη στην περιοχή του Κορυδαλλού μαζί με έναν 24χρονο συνεργό του, όταν πήγαν να εξαργυρώσουν την επιταγή που τους έστειλε το θύμα.

Στην προανάκριση προέκυψε ότι με την ίδια μέθοδο είχαν πείσει μια 71χρονη από τη Σάμο να τους δώσει άλλα 5.000 ευρώ στις 7 Ιουλίου, ενώ την προηγούμενη ημέρα είχαν αποπειραθεί  να εξαπατήσουν άλλους δύο πολίτες της Σάμου. Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκαν δικογραφίες για απάτες και υποβλήθηκαν στους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Σάμου και Αθηνών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης