Βίντεο: Έκαψε οχήματα και μηχανές η φωτιά στη Σύρο - Υπό μερικό έλεγχο το μέτωπο

Βίντεο: Έκαψε οχήματα και μηχανές η φωτιά στη Σύρο - Υπό μερικό έλεγχο το μέτωπο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Βόλακας της Σύρου, κοντά στην Ερμούπολη - Δεν κινδυνεύουν πλέον κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με όσα τόνισε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Βίντεο: Έκαψε οχήματα και μηχανές η φωτιά στη Σύρο - Υπό μερικό έλεγχο το μέτωπο
Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Βόλακας της Σύρου, κοντά στην Ερμούπολη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταφέρνουν μετά από αγώνα να την οριοθετήσουν. Αυτή την ώρα δίνουν μάχη με τις φλόγες 25 πυροσβέστες με 3 οχήματα, εθελοντές, 4 υδροφόρα οχήματα και 1 ελικόπτερο.



Κλείσιμο
Οι πρώτες εκτιμήσεις για το καταστροφικό έργο της φωτιάς κάνουν λόγο για χιλιάδες στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης που έγιναν στάχτη, μαζί με οχήματα κατοίκων της περιοχής. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της, εθελοντές, ενώ στο σημείο έχουν μεταβεί οι υδροφόρες του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης καθώς και φορτηγά με χώμα.



Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν από αέρος με ρίψεις δύο Canadair και ελικόπτερα. Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή του Βόλακα κοντά στην Αγία Βαρβάρα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και γρήγορα πήρε διαστάσεις...

Το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη και η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έκαναν γνωστό λίγο μετά τις 16.00 ότι έχουν ήδη απογειωθεί δύο αεροσκάφη τύπου Canadair 416 για να αντιμετωπιστεί η εξελισσόμενη πυρκαγιά σε περιοχές της νότιας Σύρου.



''Επισημαίνουμε και πάλι προς τους πολίτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους''.

Να σημειωθεί οτι εκκενώθηκε η κατασκήνωση της Αγίας Βαρβάρας με τα παιδιά να αποχωρούν για τις οικογένειες τους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης