Θεσπρωτία: Παρίσταναν τους πλανόδιους πωλητές για να ληστεύουν ηλικιωμένες

Θεσπρωτία: Παρίσταναν τους πλανόδιους πωλητές για να ληστεύουν ηλικιωμένες

Με το πρόσχημα ότι πωλούσε φρούτα, μια σπείρα τσιγγάνων τρύπωνε στα σπίτια των θυμάτων τους και άρπαζαν τις οικονομίες τους

Θεσπρωτία: Παρίσταναν τους πλανόδιους πωλητές για να ληστεύουν ηλικιωμένες
Με το πρόσχημα ότι πωλούσαν φρούτα, τρεις τσιγγάνοι πλανόδιοι -δυο από τους οποίους γυναίκες- τρύπωναν στα σπίτια ηλικιωμένων γυναικών σε διάφορες περιοχές της Θεσπρωτίας και ξάφριζαν τις οικονομίες τους χωρίς να τους αντιληφθούν. Αν τα θύματα προσπαθούσαν να αντιδράσουν, δεν δίσταζαν να τα χτυπήσουν για να διαφύγουν!

Με επικεφαλής έναν 66χρονο, οι δυο γυναίκες ηλικίας 41 και 24 χρόνων πλησίασαν αρχικά μια 80χρονη στην κοινότητα Κορύτιανη και, όσο εκείνη διάλεγε φρούτα, άρπαξαν τις οικονομίες της από το σπίτι της. Αμέσως μετά, οι δράστες βρήκαν στην είσοδο του σπιτιού της μια 77χρονη και προσπάθησαν με τον ίδιο τρόπο να κλέψουν ό,τι έβρισκαν. Η ηλικιωμένη κατάλαβε το σκοπό τους και οι τσιγγάνοι την ακινητοποίησαν χτυπώντας την! Στη συνέχεια, άρπαξαν όσα χρήματα είχε και διέφυγαν με το Ι.Χ. φορτηγό τους.

Όμως, τους εντόπισαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην κοινότητα Μαυρούδι και τους έβαλαν χειροπέδες. Οι δυο ηλικιωμένες αναγνώρισαν στα πρόσωπά τους τους δράστες κι έτσι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας με κατηγορίες για ληστεία και διακεκριμένη κλοπή, ενώ τα κλοπιμαία βρέθηκαν στο φορτηγό που κατασχέθηκε και αποδόθηκαν στις ηλικιωμένες.

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης