Ιεράπετρα: Δύσκολη η κατάσταση στο Σελάκανο - Θα περάσουν μέρες για να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά

Ιεράπετρα: Δύσκολη η κατάσταση στο Σελάκανο - Θα περάσουν μέρες για να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά

Επιστρατεύτηκε και τέταρτο ελικόπτερο -Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή φτάνουν τα 8 μποφόρ ενώ μέσα στα βουνά οι άνεμοι φθάνουν τα 9 και 10 μποφόρ!

Ιεράπετρα: Δύσκολη η κατάσταση στο Σελάκανο - Θα περάσουν μέρες για να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά
Εξαιρετικά δύσκολο αποδεικνύεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν από τη νύχτα στο δάσος του Σελάκανου στην Ιεράπετρα, που εξακολουθεί να καταστρέφεται από τις φλόγες.  Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή φτάνουν τα 8 μποφόρ ενώ μέσα στα βουνά οι άνεμοι φθάνουν τα 9 και 10 μποφόρ!

Στο σημείο καταγράφονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, με αποτέλεσμα να παραμένει η ισχυρή πυροσβεστική δύναμη των 60 ανδρών με 30 οχήματα και 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ συνδράμουν στην προσπάθεια στρατιώτες, υδροφόρες και εργαζόμενοι των δήμων αλλά και εθελοντές.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί τρία ελικόπτερα (τα δυο που έχουν έδρα την Κρήτη και ένα τρίτο από την Αθήνα) ενώ έρχεται και τέταρτο από την Αθήνα.

Κλείσιμο


 Σύμφωνα με το Ράδιο Λασίθι, όπως τόνισε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Καράμπελας, θα περάσουν μέρες μέχρι να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά αφού έχει εξαπλωθεί σε μεγάλη έκταση ενώ οι άνεμοι αλλά και η μορφολογία του εδάφους της περιοχής δεν βοηθούν.

Οι υποψίες για εμπρησμό είναι πολύ έντονες, αφού σύμφωνα με τον κ. Καράμπελα, η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά απ’ την λήξη της βάρδιας του οχήματος που περιπολεί την περιοχή, ενώ ο περιφερειακός σύμβουλος για θέματα πολιτικής προστασίας κ. Λεονταράκης, μίλησε ευθέως για εμπρησμό και μαρτυρίες κατοίκων που είδαν και κυνήγησαν έναν ή περισσότερους εμπρηστές.

Η φωτιά πλέον καίει στην περιοχή της Γρα Καράς, ενώ έχουν γίνει στάχτη τμήματα του δάσους στην ανατολική άκρη του Σελάκανου, αλλά και μεγάλες εκτάσεις ελαιώνων, αμπέλια και καλλιέργειες από καρυδιές, αχλαδιές κλπ. Πολύ μεγάλη είναι και η καταστροφή αρδευτικών δικτύων.

πηγή: cretalive
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης