Την ώρα του πραξικοπήματος οι διακινητές μεταναστών έκαναν «πάρτι» στο Αιγαίο

Την ώρα του πραξικοπήματος οι διακινητές μεταναστών έκαναν «πάρτι» στο Αιγαίο

Φόβοι πως η έκρυθμη κατάσταση στην Τουρκία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όσον αφορά στην συμφωνία για το προσφυγικό

Την ώρα του πραξικοπήματος οι διακινητές μεταναστών έκαναν «πάρτι» στο Αιγαίο
Την ώρα που η Τουρκία «έβραζε» και όλος ο πλανήτης παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις αναφορικά με την απόπειρα πραξικοπήματος, τουλάχιστον 100 πρόσφυγες και μετανάστες έμπαιναν στην χώρα μας από τα τουρκικά παράλια.

Το γεγονός αυτό ενισχύει τους φόβους που υπάρχουν ότι η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα και αναταράξεις όσον αφορά στην συμφωνία για το προσφυγικό.

Υπάρχουν έντονες ανησυχίες ότι η αβεβαιότητα που επικρατεί στην γείτονα χώρα μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην προσφυγική κρίση και να φέρει νέα κύματα μεταναστών και προσφύγων προς την Ευρώπη.

Κλείσιμο
Πράγματι, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα politischios.gr, τα γεγονότα στην Τουρκία δεν φαίνεται ότι αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα για 37 πρόσφυγες και μετανάστες που τα ξημερώματα του Σαββάτου αποβιβάστηκαν έξω από το λιμάνι της Χίου και συγκεκριμένα έξω από το ξενοδοχείο «Χανδρής». Μία ημέρα νωρίτερα το ρουμάνικο σκάφος της Frontex εντόπισε και περισυνέλλεξε 47 άτομα από την θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Κεραμείων. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης