Μάρτυρας στη δίκη της Χ.Α: Αναγνώρισε τον Ρουπακιά ως τον δολοφόνο του Φύσσα

Μάρτυρας στη δίκη της Χ.Α: Αναγνώρισε τον Ρουπακιά ως τον δολοφόνο του Φύσσα

Ο μάρτυρας και φίλος του 34χρονου μουσικού Ηλίας Κοντονικόλας είπε ότι ο Ρουπακιάς όταν έφτασε στο σημείο της δολοφονίας, κατευθύνθηκε κατευθείαν προς τον Φύσσα - «Εκείνο το βράδυ δεν ήρθαν για μας, ήρθαν για τον Παύλο» είπε - «Η αστυνομία ήταν απούσα»

Μάρτυρας στη δίκη της Χ.Α: Αναγνώρισε τον Ρουπακιά ως τον δολοφόνο του Φύσσα
Την ολιγωρία της αστυνομίας στην υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013 στο Κερατσίνι, πράξη που έχει ομολογήσει ότι διέπραξε ο Γ. Ρουπακιάς, επισήμανε εκ νέου σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο μάρτυρας και φίλος του 34χρονου μουσικού Ηλίας Κοντονικόλας. 

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής, ο μάρτυρας που κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο για δεύτερη ημέρα, ανέφερε ότι εκείνο το βράδυ αστυνομικοί και χρυσαυγίτες φάνηκε να «ήταν συνδεδεμένοι», καθώς όπως είπε, ήταν μπροστά στο σκηνικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αλλά δεν έκαναν τίποτα. 

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της σημερινής κατάθεσής του, ο κ. Κοντονικόλας αναγνώρισε τον Γιώργο Ρουπακιά ως τον δολοφόνο του 34χρονου Π. Φύσσα. Όπως, δε, προσέθεσε ο μάρτυρας ο Γ. Ρουπακιάς όταν έφτασε στο σημείο της δολοφονίας, κατευθύνθηκε κατευθείαν προς τον Π. Φύσσα. 

Κλείσιμο
«Εκείνο το βράδυ δεν ήρθαν για μας, ήρθαν για τον Παύλο» είπε και χαρακτήρισε «100% απρόκλητη την επίθεση που δέχθηκαν από τους χρυσαυγίτες». Επισήμανε δε πως ήταν «πολύ περίεργο που η αστυνομία δεν συνέλαβε κανέναν άλλον εκείνο το βράδυ, πλην του Γ. Ρουπακιά».
 
Ειδικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις συνηγόρου πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, ο μάρτυρας ανέφερε ότι στον Π. Φύσσα είχαν επιτεθεί αρχικά τέσσερις χρυσαυγίτες, οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο, τον κρατούσαν «απασχολημένο μέχρι να έρθει το αυτοκίνητο (σ.σ. με τον Γ. Ρουπακιά) και να γίνει αυτό που έγινε (σ.σ. η δολοφονία). 

Ο μάρτυρας επανέλαβε στο δικαστήριο ότι τέσσερα άτομα «κρατούσαν» τον 34χρονο μουσικό και ήταν «σαν να τον κρατούσαν, σαν να τον απασχολούσαν μέχρι να έρθει το αυτοκίνητο και να γίνει αυτό που έγινε». 

Ο κ. Κοντονικόλας επισήμανε ακόμη πως και ο ίδιος δέχθηκε επίθεση από τους συγκεντρωμένους στο σημείο, οι οποίο τον χτύπησαν με κράνος στο κεφάλι.

Ακόμη, ανέφερε ότι στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσίνιου, προστέθηκε σε κατάθεση που έδωσε «ότι το συμβάν έγινε σε κάτι δευτερόλεπτα και ότι οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να κάνουν κάτι». Σήμερα, ο μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο δεν κατέθεσε κάτι τέτοιο στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου αλλά ότι οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο σημείο δεν έκαναν τίποτα. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του Γ. Ρουπακιά, ο κ. Κοντονικόλας επισήμανε στο δικαστήριο ότι από τον τρόπο που κινήθηκε εκείνο το βράδυ ο Ρουπακιάς συμπεραίνει ότι η δολοφονία του Π. Φύσσα ήταν σχεδιασμένη. 

«Δεν θα δήλωνα παράσταση πολιτικής αγωγής  στο δικαστήριο γιατί φοβόμουν από τους χρυσαυγίτες» είπε λίγο αργότερα ο μάρτυρας απαντώντας σε ερώτηση συνηγόρου υπεράσπισης σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν παραστάθηκε τη δίκη ως θύμα, αφού όπως είπε, τα μέλη της Χρυσής Αυγής εκείνο το βράδυ τον χτύπησαν στο κεφάλι. 

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης