Κοινή «ελπίδα» σε Ελλάδα και Κύπρο για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου

Κοινή «ελπίδα» σε Ελλάδα και Κύπρο για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου

Προκόπης Παυλόπουλος και Νίκος Αναστασιάδης έδωσαν το «παρών» στην  τελετή αδελφοποίησης του Ιδρύματος Ελπίδα Κύπρου και του ελληνικού σωματείου Ελπίδα Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο

Κοινή «ελπίδα» σε Ελλάδα και Κύπρο για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου
«Το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατόν, αρκεί να πιστέψουμε σε αυτό και να αγωνιστούμε», δήλωσε τη Δευτέρα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης επικαλούμενος φράση της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Ο κ. Αναστασιάδης μαζί με τον Πρόεδρο
Προκόπη Παυλόπουλο παρευρέθηκαν στην τελετή αδελφοποίησης του Ιδρύματος Ελπίδα Κύπρου για παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία και του ελληνικού σωματείου «Ελπίδα Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο».

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι η παρουσία των δύο προέδρων στην εκδήλωση σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα των δύο κρατών να συμβάλουν τα μέγιστα ώστε να πετύχει ο στόχος και ο σκοπός και «συνενώνοντας δυνάμεις να αυξήσουμε την ελπίδα και οι προσπάθειες που καταβάλλουν τα Ιδρύματα οπωσδήποτε πρέπει να τύχουν επιβράβευσης».
Είπε ακόμα, πως δίνοντας μαζί τη μάχη ενάντια στον εφιάλτη, γινόμαστε πιο ισχυροί και ακόμη πιο αποτελεσματικοί, αποκτούμε πλεονεκτήματα, επιστημονικά, οργανωτικά και γιατί όχι και οικονομικά, «τα οποία μας επιτρέπουν να βλέπουμε στα μάτια τα παιδιά που πάσχουν και έντιμα να τους λέμε πως υπάρχει ελπίδα και είναι μαζί τους».

Κλείσιμο
Ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος είπε ότι πριν από 26 χρόνια γεννήθηκαν δύο «Ελπίδες», μια στην Ελλάδα μια στην Κύπρο, σημειώνοντας πως στην Ελλάδα αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από θαρραλέες γυναίκες οραματίστριες με επικεφαλής την κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Στην Κύπρο, συνέχισε, μέσα από το φιλανθρωπικό ίδρυμα για παιδιά με λευχαιμία και καρκίνο υπάρχει η «Ελπίδα», που έχει ιδρυθεί με την πρωτοβουλία ανθρώπων με κοινωνικοί ευαισθησία, ένα Ίδρυμα που επιτρέπει στα παιδιά να διεκδικήσουν το αυτονόητο, το δικαίωμα στη ζωή.

«Σήμερα οι δύο ‘Ελπίδες’ αδελφοποιούνται προσφέροντας ένα πολύ σημαντικό παράδειγμα, της ένωσης σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία όχι μόνο για την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο και για τη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης αλλά και κρίσης αξιών», είπε ο κ. Παυλόπουλος και ευχήθηκε αυτή η κοινή προσπάθεια, ο σπόρος που τέθηκε σήμερα να βλαστήσει και να θρέψει αυτή τη σιγουριά και την προσδοκία που ανήκει σε αυτά τα παιδιά για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στη ζωή.
Στην τελετή παρευρέθηκαν, η σύζυγος του Κύπριου Προέδρου Άντρη Αναστασιάδη ως επίτιμη Πρόεδρος του Ιδρύματος «Ελπίδα» Κύπρου και η Πρέσβειρα Καλής θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» Ελλάδος Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η κ. Βαρδινογιάννη είπε πως δεν είναι τυχαίο που η Κύπρος ξεχωρίζει για την κοινωνική της ευαισθησία και δεν είναι τυχαίο που είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο αυτή τη στιγμή σε αριθμό εθελοντών δοτών μυελού των οστών σε αναλογία πληθυσμού.

«Η Κύπρος είναι ένας τόπος που από τα βάθη των αιώνων διδάσκει την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη», είπε και σημείωσε πως η άριστη σχέση Κύπρου και Ελλάδας συμβολίζεται περίτρανα με την παρουσία του Προέδρου Παυλόπουλου και του Προέδρου Αναστασιάδη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης