ΝΔ: Υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο η άρνηση του Πολάκη να απαντήσει σε ερώτηση για τις ΜΕΘ

ΝΔ: Υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο η άρνηση του Πολάκη να απαντήσει σε ερώτηση για τις ΜΕΘ

Τι καταγγέλλουν 36 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής

ΝΔ: Υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο η άρνηση του Πολάκη να απαντήσει σε ερώτηση για τις ΜΕΘ
Aυθαίρετη, απρεπή  και προσβλητική συμπεριφορά επέδειξε –για μια ακόμη φορά-  ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου εκ μέρους της κυβέρνησης.

Ο Κρητικός βουλευτής αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση βουλευτών ΝΔ
για το σοβαρότατο θέμα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε τον περασμένο Απρίλιο για τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στο ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να στελεχωθούν οι κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας  – μια διαδικασία που καταγγέλθηκε και από τους ίδιους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό για τον τρόπο που καταρτίστηκε η λίστα επιτυχόντων.
Κλείσιμο

Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, 36 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επαναφέρουν το μείζον ζήτημα υποβάθμισης του Κοινοβουλίου από την Κυβέρνηση, που είχε θέσει από τις 14 Ιουνίου, ο Πρόεδρος του Κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δηλώνουν «έντονο προβληματισμό για τα παρατηρούμενα φαινόμενα αυθαιρεσίας και προσβολής των κοινοβουλευτικών διαδικασιών κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου εκ μέρους μελών της Κυβέρνησης με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου».

Το τελευταίο κρούσμα αφορά στην προσβλητική απάντηση  του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη στις 22 Ιουνίου σε Ερωτήσεις και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων Βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχετικά με την πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Όπως αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ «ο κ. Πολάκης, κατά παράβαση του άρθρου 133 του Κανονισμού της Βουλής, θεώρησε σκόπιμο απλώς να παραπέμψει τους αιτούντες Βουλευτές στα πρακτικά προηγούμενης συζήτησης, αποφεύγοντας να απαντήσει στο σχετικό αίτημα». Σημειωτέον πως το συγκεκριμένο θέμα έχει κατ’ επανάληψη απασχολήσει τόσο τη Βουλή των Ελλήνων, όσο και τη δημόσια ζωή γενικότερα μετά την αποκάλυψη ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε καταρτίσει ο ίδιος με συνεργάτες του τη λίστα επιτυχόντων αντί της αρμόδιας Επιτροπής του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Μπορεί οι προτεραιότητες του κ. Υφυπουργού να είναι οι λεκτικές επιθέσεις στον τύπο ή οι εμπρηστικές τοποθετήσεις του σε κομματικές εκδηλώσεις» περιγράφουν στην επιστολή τους προς τον κ. Βούτση οι βουλευτές την πολιτική τακτική για την οποία έχει «διακριθεί» επανειλημμένως  ο Κρητικός αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Προσθέτουν, ωστόσο, πως «αυτό όμως δεν τον απαλλάσσει από τη θεσμική υποχρέωση, έτσι όπως προκύπτει από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής των Ελλήνων, να αναφέρεται στο Σώμα με σεβασμό στο ρόλο και στις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στους Έλληνες πολίτες».
 
«Δυστυχώς η συγκεκριμένη απρεπέστατη συμπεριφορά δεν είναι μεμονωμένη» διαπιστώνουν οι βουλευτές, και παραθέτουν τις πρακτικές των μελών της κυβέρνησης  «που οδηγούν καθημερινά στην θεσμική  υποβάθμιση της Ελληνικής Βουλής και του δημοκρατικού πολιτεύματος»
. Αναφέρουν, μεταξύ άλλων, την  κατάχρηση στην έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, το πρωτοφανές χαμηλό ποσοστό των απαντήσεων επί επίκαιρων ερωτήσεων, την  παρείσφρηση σε κάθε νομοσχέδιο μεγάλου αριθμού άσχετων τροπολογιών, την  αντικατάσταση ολόκληρων άρθρων λίγο πριν την ψήφισή τους με την εσφαλμένη εφαρμογή της νομοτεχνικής βελτίωσης που στρεβλώνουν την κοινοβουλευτική διαδικασία.

«Τα παραπάνω φαινόμενα σας έχουν γνωστοποιηθεί επανειλημμένως και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο μέσω και της από 14-06-2016 σχετικής επιστολής που σας απέστειλε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς να έχει δοθεί κάποια απάντηση έως σήμερα και χωρίς να έχει βελτιωθεί η κατάσταση» υπενθυμίζουν στον Πρόεδρο της Βουλής και τον καλούν να επιτελέσει τον υπερκομματικό του ρόλο και να προβεί στις κατάλληλες συστάσεις σας ώστε « να διακοπούν οι στρεβλές και αντικοινοβουλευτικές πρακτικές από μέλη της Κυβέρνησης που απαξιώνουν τους θεσμούς και προσβάλλουν το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης