Αυτοκτόνησε ο επιχειρηματίας Κυριάκος Μαμιδάκης της Jetoil

Αυτοκτόνησε ο επιχειρηματίας Κυριάκος Μαμιδάκης της Jetoil

Πυροβόλησε μια φορά στον αέρα για να δοκιμάσει το πιστόλι με το οποίο έβαλε τέλος στη ζωή του - Νεκρό βρήκε τον 84χρονο ο οικονόμος του που ειδοποίησε τους συγγενείς του

Αυτοκτόνησε ο επιχειρηματίας Κυριάκος Μαμιδάκης της Jetoil
Λένε ότι στην Κρήτη η ντροπή και η στεναχώρια δεν αντέχεται και δεν υποφέρεται αν δεν ξεπλυθεί, ενίοτε με αίμα. Στα ογδόντα τέσσερα χρόνια του ο Κυριάκος Μαμιδάκης δεν άντεξε την πτώχευση της Jet Oil, την στεναχώρια και τα όσα άκουγε τις τελευταίες ημέρες και αποφάσισε να γράψει τον επίλογο με δραματικό τρόπο και μια σφαίρα. Σοκ προκαλεί εντωμεταξύ η πληροφορία ότι ο 84χρονος πριν βάλει τέλος στη ζωή του, πυροβόλησε μια φορά στον αέρα προκειμένου να δοκιμάσει αν το πιστόλι που κατείχε νόμιμα λειτουργούσε κανονικά.

Η αυτοκτονία του έγινε γνωστή λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής όταν τον βρήκε νεκρό στο σπίτι ο οικονόμος του, ο οποίος ειδοποίησε στενά του συγγενικά του πρόσωπα και την Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου η εταιρεία Mamidoil Jetoil, συμφερόντων της οικογένειας Μαμιδάκη,
κατέθεσε στις 9 Ιουνίου αίτηση για την υπαγωγή της στην προπτωχευτική διαδικασία του άρθρου 99 στο Πρωτοδικείο Αθηνών, η συζήτηση της οποίας ορίστηκε να πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου το 2016. 
Κλείσιμο

Στην αγορά πετρελαιοειδών ήταν γνωστά εδώ και δυο χρόνια τα προβλήματα της “Μαμιδάκης” και σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και ένα χρόνο μεγάλες εταιρείες είχαν περιορίσει τις συναλλαγές με την “Μαμιδάκης”.

Το σπίτι ερευνήθηκε εξονυχιστικά από κλιμάκιο του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να αποκλειστεί οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.

Το θύμα έχει ένα και μοναδικό τραύμα από περίστροφο και η είδηση της αυτοκτονίας του συγκλόνισε την δυναστεία Μαμιδάκη, τα μέλη της οποίας αδυνατούσαν στην αρχή να συνειδητοποιήσουν το απονενοημένο διάβημα του ογδοντατετράχρονου.

Ενός ανθρώπου που μαζί με τον αδερφό του Νίκο Μαμιδάκη προσπάθησαν να σώσουν την εταιρία τους, η οποία ειδικά από πέρυσι αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα.

Σε μια ηλικία που πολλοί άλλοι θα είχαν αποσυρθεί ο Κυριάκος Μαμιδάκης εξακολουθούσε ακόμη να ασχολείται-σε μικρότερο βαθμό όμως-με την Jet Oil, έχοντας δώσει σύμφωνα με πληροφορίες περισσότερες αρμοδιότητες στον αδερφό του Νίκο.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό που θα κηδευτεί ο εκλιπών, αν δηλαδή το τελευταίο αντίο, θα πραγματοποιηθεί σε κοιμητήριο της Αθήνας, η αν θα κηδευτεί στην Ανώσκελη Χανίων.

Εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα για τους Μαμιδάκηδες… 

Ποιος ήταν ο Κυριακός Μαμιδάκης
Στην Ανώσκελη Χανίων, εκεί που τον χειμώνα οι κάτοικοι δεν ξεπερνάνε τους δέκα ανθρώπους η είδηση της αυτοκτονίας του Κυριάκου Μαμιδάκη συγκλόνισε τους πάντες.

Η περίπτωσή του, ήταν αυτή ενός εξαιρετικού ανθρώπου που λάτρευε τον τόπο του και πήγαινε όποτε του δινόταν η ευκαιρία, μαζί με την σύζυγό του. Μαζί με τον αδερφό του Νίκο Μαμιδάκη, ήταν το ισχυρό δίδυμο της Jet Oil.

Η είδηση περί πτώχευσης της γνωστής εταιρίας πετρελαιοειδών, έφερε μια αναστάτωση στην δυναστεία Μαμιδάκη, που ξεκίνησε από ένα χωριό της επαρχίας Κισσάμου έξω από τα Χανιά, στο οποίο περισσεύει η αυθεντικότητα και η λεβεντιά.

Ο Κυριάκος Μαμιδάκης είχε γεννηθεί το 1932 στην Ανωσκελή της επαρχίας Κισσάμου του νομού Χανίων. Οι γονείς του ήταν ο Αλέξανδρος και η Ειρήνη Μαμιδάκη. Τελείωσε την Εμπορική Σχολή το 1951 και στη συνέχεια παρακολούθησε δι' αλληλογραφίας και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του Κολλεγιακού School of Career του LSE.

Ξεκίνησε να εργάζεται το 1952 δίπλα στο θείο του Γ.Ι. Μαμιδάκη στην Εμπορία Πετρελαιοειδών. Το Νοέμβριο του 1968 μαζί με τα αδέρφια του Γιώργο και Νίκο προχώρησαν στις δικές τους δραστηριότητες ιδρύοντας τη JETOIL.

Ο Κυριάκος Μαμιδάκης, σύμφωνα με το βιογραφικό που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της JETOIL, ήταν πρόεδρος των εταιρειών του Ομίλου Αφών Μαμιδάκη. Ήταν ο ένας από τα επτά αδέρφια που τρέχουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις. 

Συνολικά τα επτά αδέρφια απέκτησαν δέκα εφτά παιδιά, είκοσι τέσσερα εγγόνια και δισέγγονα, ενώ κάτω από την ευρύτερη οικογενειακή «ομπρέλα» περιλαμβάνονται συνολικά εξήντα άτομα.

Έχοντας υιοθετήσει σχεδόν όλοι ένα πολύ χαμηλό προφίλ-για τους περισσότερους δεν υπάρχει καν φωτογραφία-εξακολουθούν μέχρι σήμερα να αποφεύγουν την δημοσιότητα

Απασχόλησαν την δημοσιότητα λόγω της στενής φιλικής τους σχέσης με την οικογένεια Μητσοτάκη-τα τραπέζια και τα εκατέρωθεν καλέσματα έχουν αφήσει ιστορία λένε οι γνώστες-μόνο που τώρα πλέον δεν καλούνται να αντιμετωπίσουν την κατάρρευση της Jet Oil.

Καλούνται να πουν το τελευταίο αντίο σε έναν πολύ δικό τους άνθρωπο, που αποφάσισε να αντιμετωπίσει με τον τρόπο που το κάνουν μόνο οι Κρητικοί την επιχειρηματική καταιγίδα που τον χτύπησε.

Με ένα περίστροφο και μια σφαίρα…  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης