Αγρίνιο: Ελεύθερος νεαρός που κατηγορείται για επιθέσεις με γκαζάκια

Αγρίνιο: Ελεύθερος νεαρός που κατηγορείται για επιθέσεις με γκαζάκια

Η εμπλοκή του νεαρού ταυτοποιήθηκε από το DNA του που βρέθηκε στα υπολείμματα των εμπρηστικών μηχανισμών και του ασκήθηκε δίωξη για εμπρησμό

Αγρίνιο: Ελεύθερος νεαρός που κατηγορείται για επιθέσεις με γκαζάκια
Με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε 1η και 16η του μήνα, αφέθηκε ελεύθερος από εισαγγελέα και ανακριτή Πλημμελειοδικών Αγρινίου ο 20χρονος που κατηγορείται για δυο επιθέσεις με γκαζάκια τη νύχτα της 12ης Δεκεμβρίου του 2014.

Η εμπλοκή του νεαρού ταυτοποιήθηκε από το DNA του που βρέθηκε στα υπολείμματα των εμπρηστικών μηχανισμών και του ασκήθηκε δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών με σκοπό να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού και διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας από κοινού. Η ίδια κατηγορία βαρύνει άλλα δυο άτομα τα οποία είχε γνωρίσει  στη διαδήλωση στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και των οποίων υποστήριξε πως γνωρίζει μόνο τα μικρά ονόματα.

Οι τρεις τους φέρονται να τοποθέτησαν μηχανισμό με μια φιάλη βουτανίου, ένα πλαστικό μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό και μια κροτίδα στο μπαλκόνι της ισόγειας κατοικίας του σημερινού Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Φώτη Τσόλκα, που τότε ήταν  ταξίαρχος, αλλά και στην πυλωτή του σπιτιού του δικηγόρου Αριστείδη Φατούρου. Από την ανάφλεξη των εκρηκτικών- εμπρηστικών μηχανισμών είχε ξεσπάσει πυρκαγιά και είχαν προκληθεί σημαντικές φθορές στα δυο σπίτια, οι ένοικοι των οποίων είχαν κινδυνεύσει σοβαρά. Ο 20χρονος αρνήθηκε στην απολογία του ότι πέταξε τα γκαζάκια και ισχυρίστηκε ότι ακολούθησε τους άλλους δύο πιστεύοντας ότι θα πετούσαν πέτρες ή αυγά! Μάλιστα, ζήτησε συγγνώμη από όσους έβλαψε.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης