Αλεξανδρούπολη: Εξαρθρώθηκε σπείρα Βουλγάρων που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Αλεξανδρούπολη: Εξαρθρώθηκε σπείρα Βουλγάρων που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Προσποιούνταν ότι τα παιδιά των θυμάτων είχαν προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα και τους ζητούσαν χρήματα 

Αλεξανδρούπολη: Εξαρθρώθηκε σπείρα Βουλγάρων που εξαπατούσε ηλικιωμένους
Μόνο μια γυναίκα που προσποιούνταν άλλοτε τη γιατρό, άλλοτε τη δικηγόρο και άλλοτε την... αστυνομικό, απομένει να ταυτοποιηθεί για να εξαρθρωθεί πλήρως η σπείρα των Βουλγάρων απατεώνων που εξαπατούσαν ηλικιωμένους στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους προκάλεσαν θανατηφόρο δυστύχημα.

Μετά τη σύλληψη δυο 23χρονων Βουλγάρων «εισπρακτόρων» της σπείρας στις 27 Οκτωβρίου του 2015, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναγνώρισαν άλλους τέσσερις ομοεθνείς τους ηλικίας 52, 46, 43 και 32 χρόνων και έναν 31χρονο Έλληνα, ως μέλη της συμμορίας που είχε διαπράξει τρεις απάτες και 14 απόπειρες από τα τέλη Ιουλίου της ίδιας χρονιάς. Όλοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες. 

Αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα είχε ο 32χρονος, που είχε εντάξει σε αυτήν τους υπόλοιπους και έδινε οδηγίες στους δύο 23χρονους για να παραλαμβάνουν τα χρήματα που θα έδιναν τα θύματα. Τα μέλη της σπείρας είχαν υφαρπάξει 41.000 ευρώ από τρεις γονείς ηλικίας 79, 71 και 66 χρόνων στην Αλεξανδρούπολη, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους 14 στην πόλη και σε χωριά της περιοχής, από τους οποίους απαιτούσαν από 1.000 ως και 30.000 ευρώ.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης