Πολάκης προς νέους διοικητές ΕΣΥ: Ξοφλήστε τα χρέη σας μέχρι τον Αύγουστο

Πολάκης προς νέους διοικητές ΕΣΥ: Ξοφλήστε τα χρέη σας μέχρι τον Αύγουστο

«Οδικός χάρτης» από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας στους νέους επικεφαλής των νοσοκομείων

Πολάκης προς νέους διοικητές ΕΣΥ: Ξοφλήστε τα χρέη σας μέχρι τον Αύγουστο
Οδηγίες στους νέους επικεφαλής του ΕΣΥ δόθηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε ό,τι αφορά στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους και τις προτεραιότητές τους στη διοίκηση των νοσοκομείων, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Πέμπτη στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).
 
Η κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων στο ΕΣΥ σχεδόν μονοπώλησε τον λόγο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος κάλεσε τους διοικητές «να στηρίξουμε την καθημερινότητά τους, να δείξουμε σεβασμό γιατί οι εργαζόμενοι είναι στα όρια των αντοχών τους, να σκύψουμε στα προβλήματα τους και να αντιμετωπίσουμε με διάθεση θεσμικής συνεργασίας τους εκπροσώπους τους».

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε για μια ακόμη φορά τα σχέδια της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), δίνοντας νέο... ραντεβού με την περίφημη μεταρρύθμιση τον Σεπτέμβριο για την κατάθεση, όπως είπε,  του σχετικού νομοσχεδίου.
 
Κλείσιμο
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης έδωσε έμφαση στις οικονομικές ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και ζήτησε από τους νέους διοικητές να αποπληρώσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΣΥ.

«Η Νο 1 υποχρέωσή σας είναι μέχρι τον Αύγουστο να έχετε  δώσει 605 εκατ. ευρώ για να αποπληρώσετε τα ληξιπρόθεσμα χρέη των νοσοκομείων. Αυτά τα χρήματα υπάρχουν και πρέπει να «πέσουν» στην αγορά.  Μέχρι το τέλος του 2016 θα πρέπει να έχουν δοθεί 1.121.000.000 ευρώ», είπε ο κ. Πολάκης.
 
Ανάλογες ήταν οι οδηγίες και του διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, κ. Θεόδωρου Κοματά ο οποίος ζήτησε καλή διαχείριση των προϋπολογισμών και των ταμειακών διαθεσίμων των νοσοκομείων και επεσήμανε, την έγκαιρη αποπληρωμή των φαρμάκων προκειμένου να μην παρατηρηθούν ελλείψεις.
 
Κοινός τόπος στις οδηγίες υπουργού και αναπληρωτή υπουργού Υγείας προς τους διοικητές ήταν η πάταξη της διαφθοράς και της εκμετάλλευσης των ασθενών, χωρίς βεβαίως να αποσαφηνίζεται ο τρόπος. Ο υπουργός χρησιμοποίησε ένα παράδειγμα αλλά από το…μέλλον, αναφερόμενος στην περίφημη λίστα χειρουργείου, πάγια δέσμευση προεκλογική και μετεκλογική του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα χειρουργεία θα προγραμματίζονται με γνώμονα τις ανάγκες του ασθενή και όχι με βάση τη σχέση ασθενή-γιατρού» είπε ο κ. Ξανθός.
 
Ειδική αναφορά έγινε τόσο από τον κ. Ξανθό όσο και από τον κ. Πολάκη στον τρόπο τοποθέτησης των διοικητών, ως ένα εχέγγυο της διοίκησης που θα ασκήσουν. «Εμείς δεν θα στήσουμε κομματικό μηχανισμό. Αυτό έχει τελειώσει» είπε ο κ. Ξανθός.

«Είναι η πρώτη φορά που γίνεται επιλογή διοικητών νοσοκομείων με τον τρόπο που επιλεγήκατε εσείς. Δεν τοποθετηθήκατε με κομματικά κριτήρια όπως οι προηγούμενοι», συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης.

Επιδεικνύοντας ασθενική κι επιλεκτική μνήμη αμφότεροι ευλόγησαν τα γένια τους για τη διαδικασία επιλογής και διορισμού των νέων διοικητών, υποστηρίζοντας ότι απουσίαζε παντελώς η κομματοκρατία! Κι αυτό ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο απομάκρυναν με συνοπτικές διαδικασίες τους προηγούμενους διοικητές και τον περασμένο Μάιο επέλεγαν διοικητές «κοιτώντας τους στα μάτια» όπως έλεγε ο κ. Πολάκης για να δουν αν μπορούν να υπηρετήσουν τις αρχές και τα ιδεώδη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης